Este vorba de cazul delegării de către Liviu Dragnea a atribuţiilor de Preşedinte al Camerei Deputaţilor către Florin Iordache şi sesizării de către acesta a Curţii Constituţionale în legătură cu revizuirea sentinţelor sau eliminării din dosare penale a unor probelor, sub pretextul existenţei unor protocoale de colaborare între parchete şi SRI.

Iată în continuare sesizarea depusă de MCIR la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie:

„Iniţiativa România consideră că aspectele sesizate trebuie clarificate instituţional, guvernarea netransparentă, prin interpuşi, devenind un modus operandi prin care inculpaţi sau infractori au ajuns să conducă România şi să subordoneze instituţiile statului în folos personal, mai ales de natură penală. Este datoria noastră să acţionăm în interesul respectării statului de drept şi transparenţei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Amintim că pe 8 octombrie 2018, conştient de conflictul de interese în care s-ar putea afla în acest caz, Preşedintele Camerei Deputaţilor, dl. Liviu Dragnea, şi-a delegat pentru o singură zi atribuţiile de preşedinte al Camerei domnului deputat Florin Iordache, vicepreşedinte al CD, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial şi semnată de dl.

Liviu Dragnea. În aceeaşi zi după delegarea atribuţiilor de Preşedinte al Camerei Deputaţilor, domnul Florin Iordache a sesizat Curtea Constituţională a României, cerând CCR ca inculpaţii care au fost „lezaţi” de protocoalele dintre parchete şi SRI să-şi poată obţine “recunoaşterea drepturilor încălcate şi remedia vătămările produse”.

Solicitarea a fost făcută în sesizarea trimisă la CCR în numele Camerei Deputaţilor, în care cere să se constate existenţa unui conflict între Ministerul Public si Parlament, legat de protocoalele SRI-Parchetul General din anii 2009 şi 2016.

 

Citeşte mai multe pe EVZ

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si