Marșuri și mitiguri au avut loc în mai multe orașe din SUA, inclusiv Los Angeles, Philadelphia, Atlanta și Seattle. În Washington protestele au fost organizate în același loc unde, luni, poliția i-a indepărtat brutal pe participanți pentru ca președintele Donald Trump să poată face o serie de fotogravii la o biserică istorică.

Citeste si: New York-ul prelungeşte interdicţia de circulaţie şi refuză să facă apel la Garda naţională

Deși mitingurile în numele lui Floyd și ale altor victime ale brutalității poliției au fost în mare parte pașnice în timpul zilei, în fiecare seară mulțimile au apelat la revolte, vandalism, incendiu și jafuri. Luni seară, cinci polițiști au fost loviți de focuri de armă în două orașe.

În afara clădirii Capitolului Statelor Unite ale Americii, marți după-amiază, mai mulți protestatari s-au pus în genunchi, scandând „tăcerea este violență” și „nu este justiție, nu există pace”, deoarece ofițerii i-au înfruntat chiar înainte de interdicția de a ieși din casă impusă de guvern, potrivit Reuters.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mulțimea a rămas în parcul Lafayette și în alte părți ale capitalei chiar și după lăsarea întunericului, în ciuda resctricțiilor impuse și a amenințărilor lui Trump de a folosi Garna Națională sau chiar armata militară dacă va fi necesar.

Proteste pe tot teritoriul SUA

În New York City, mii de protestatari au ignorat interdicțiile pentru a ieși în stradă. Mulțimea, oprită la intrarea pe podul Manhattan a cerut poliției să i se alăture.

Citeste si: Ministrul Muncii a anunțat ce se întâmplă cu creșterea punctului de pensie

Pe bulevardul Hollywood din Los Angeles, sute de oameni au umplut strada, mergând pe lângă reperele celebre.

Alții s-au strâns în afara sediului departamentului de poliție din Los Angeles din centrul orașului.

Trump scade în sondaje

Peste 55% dintre americani s-au declarat dezamăgiți de modul în care s-a comportat Donald Trump în timpul protesteor. 40% au dezaprobat „puternic” deciziile liderului SUA, în timp ce doar o trăime a fost de acord cu acesta.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Alegeri primare în opt state americane, un test în plină pandemie în vederea alegerilor generale din noiembrie

În Minneapolis, Roxie Washington, mama fiicei lui Floyd, în vârstă de 6 ani, Gianna, a declarat la o conferință de presă că este un bărbat bun. „Vreau ca toată lumea să știe că asta au luat acei ofițeri de la mine...", a spus ea. „Gianna nu are un tată. Nu o va vedea niciodată crescând, absolvind o facultate.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si