Dacă locuiești la bloc trebuie să știi că luna iunie a adus noi reguli pentru tine. Și mai important de atât, dacă nu le respecți, ei bine, amenzile sunt usturătoare, iar pedeapsa poate fi și statul după gratii.

Concret, potrivit noilor legi, proprietarii de apartamente sau garsoniere, fie că locuiesc în ele sau le au date spre închiriere, sunt obligați să anunțe poliția dacă află că în imobilul respectiv se consumă substanțe interzise.

În caz contrar, pedeapsa este de cinci ani de închisoare.

Citește și: Secretele dezvoltatorilor imobiliari care atrag cei mai mulți locatari- aplică și tu aceste strategii!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: ANM: Avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi municipiul Ilfov. Populația, sfătuită să ia măsuri- wowbiz.ro

petrecere

Tineri care petrec

[Sursa foto: Freepik]

Noi reguli pentru românii care stau la bloc

O altă regulă spune că în blocul  de locuințe nu ai voie să desfășori activități economice decât cu acordul scris al vecinilor  și al comitetului executiv al asociației de proprietari. Încălcarea ei îți poate aduce amenzi substanțiale, la fel cum se întâmplă și în cazul în care perturbi liniștea în orele dedicate odihnei, chiar și cu sunetul unui aspirator sau cu cel făcut de mașina de spălat.

Între 1.000 și 100.000 de lei este amenda și pentru lucrările de construcții și renovări fără autorizație, iar pedeapsa poate să fie și una cu închisoarea, deschizându-se și un dosar penal dacă se continuă lucrările după primirea amenzii.

renovare casa

Cuplu care renovează

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO- Un brașovean a întrecut limita imaginației cu proiectul său. Omul și-a construit o vilă pe acoperișul unui bloc de 8 etaje

Și aruncarea deșeurilor ori a mobilei vechi pe spațiul public îți poate aduce o amendă între 30.000 și 45.000 de lei, potrivit legii 17/2023 se poate deschide dosar penal, ești obligat să cureți zona și se poate aplica și pedeapsa cu închisoarea, aceasta fiind de la unu la cinci ani. Ba chiar, poți rămâne și fără vehiculul cu care ai transportat lucrurile de care ai vrut să scapi. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si