Close sidebar
Close sidebar

Noi reguli pentru comerciantii de produse de panificatie si de patiserie

Noi reguli pentru comerciantii de produse de panificatie si de patiserie. Acestia vor fi nevoiti sa informeze consumatorii cu privire la produsele obtinute din produse alimentare congelate.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Noile prevederi au intrat in vigoare joi, pe 20 octombrie 2016. Astfel, magazinele de paine, patiseriile si covrigariile trebuie sa isi informeze consumatorii cu privire la produsele congelate.

„Operatorii economici care comercializeaza catre populatie paine, produse de panificatie si produse de patiserie obtinute din produse congelate, precum si unitatile de restauratie colective care utilizeaza la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligatia de a informa consumatorii prin afisare la loc vizibil, lizibil, usor de înteles, într-o forma care sa nu permita stergerea, dupa caz, pe un afis, pe eticheta, ambalaj de vanzare, în meniul oferit, ori altele asemenea, ce însotesc produsul, cu mentiunea 'produs/din produs decongelat'” ,se arata la articolul 3 din ordinul presedintelui ANPC, potrivit Digi24.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În acelasi ordin se mai precizeaza ca „termenul produs alimentar congelat este produsul: paine si produse de panificatie, produse de patiserie, carne/produse de origine animala, legume, fructe”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI