Protocolul de tratament pentru pacienții infectați cu COVID-19 a fost actualizat de către Ministerul Sănătății și publicat în Monitorul Oficial. În protocol a fost introdus un capitol nou care conţine mai multe recomandări pentru medicii de familie care tratează la domiciliu pacienţi infectați cu COVID-19.

Astfel, Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, membru în Comisia Naţională de Management Clinic şi Epidemiologic al Covid 19, a explicat ce anume se schimbă în noul protocol de tratament pentru pacienţii infectaţi cu noul virus COVID-19.

Citeste si: Pfizer pregătește pastila cu care te poți vindeca acasă de COVID-19

”Un element nou, important, este că li se permite medicilor de familie să administreze tratament anti-viral oral, deoarece noile date arată că acest tratament oral este eficient în prima săptămână de boală. Cu cât este administrat mai devreme, cu atât eficienţa acestuia creşte.”

Medicul Virgil Musta a explicat de ce s-a decurs la varianta ca medicii de familie să înceapă administrarea unui tratament pentru bolnavii de COVID-19.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Din păcate, la nivelul spitalului, aceşti pacienţii ajung cu forme severe, în etapele următoare ale evoluţiei infecţiei, şi de aceea s-a considerat că este oportun să dăm posibilitatea medicilor de familie să administreze această terapie ca să avem eficienţă şi să nu se ajungă la forme severe.”

Medicul Virgil Musta a vorbit despre protocolul de tratament COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Medicii de familie pot folosi antiviralul oral ”favipiravirul”

”Medicii de familie pot folosi antiviralul oral, care este favipiravirul, pentru că acesta se foloseşte în formele uşoare şi medii de boală, în formele medii şi severe se foloseşte antiviralul injectabil, care este remdesivirul, şi care este lăsat pentru uzul în spital", a explicat într-un interviu acordat News.ro medicul Virgil Musta.

Citeste si: Restricțiile au fost prelungite în Capitală. Când scăpăm de mască

Dr. Virgil Musta a explicat şi alte recomandări care există în noul protocol de tratament pentru medicii de familie. Corticoterapia, neindicată în prima săptămână de boală, pentru că poate duce la multiplicarea virală. Anticoagulantele pot fi prescrise de medicii de familie în funcţie de scorul PADUA  (fe evaluare a riscului de tromboze endovenoase).

Ce medicamente au fost retrase din protocol

Noul protocol de tratament anti-Covid 19 nu mai conţine şi plaquenilul, un medicament creat iniţial pentru afecţiuni reumatice şi dermatologice, şi nici antiviralul umifenovir. 

Dr. Musta: "Riscurile unor efecte adverse sunt prezente"

Ivermectina, nerecomandată în Covid-19 în România. Protocolul de tratament pentru pacienţii cu Covid 19 actualizat are recomandări clare pentru ivermectină. Medicul Virgil Musta: "În cantităţi mari, efectele sunt toxice. Avem speranţa că anticorpii monoclonali vor intra curând la noi în ţară".

Excesul de antibiotice în tratamentul bolii Covid 19, un real pericol. Infecţia Covid evoluează rar cu suprainfecţii bacteriene, mult mai rar decât gripa, spune dr. Musta. Utilizate abuziv, ele pot duce la creşterea număruluid de infecţii cu clostridium şi candida. Plasma convalescentă, eficientă doar in prima săptămână a bolii.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Hidroxiclorochina, scoasă din protocolul de tratament al pacienţilor cu Covid 19.

Dr. Musta: "S-a constatat eficienţa limitată a acestui tratament, dar şi riscul de reacţii adverse severe".

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si