Ghidul de bune practici va delimita clar spațiul destinat clienților de cel al pietonilor. Primarul Braşovului, Allen Coliban, a explicat că noile reguli pornesc de la nevoia de mai mult spaţiu pentru pietoni şi a vorbit de faptul că, în sezonul trecut, multe dintre terase s-ar fi extins peste spaţiul aprobat de Primărie.

Ce a transmis primarul Brașovului

„Avem un ghid de bune practici de la care să pornim tot ceea ce înseamnă proces de autorizare, pentru că e important să prioritizăm spaţiul public în sensul pietonilor, în sensul cetăţenilor şi nevoilor lor.

Avem nevoie de mai multe bănci, avem nevoie de mai mult spaţiu pentru relaxare, pentru interacţiune, pentru plimbare, şi în acest sens e bine să fie rezolvate nişte probleme şi să se clarifice nişte norme aplicabile pe regulamentele actuale”, a spus primarul.

Citește și: Bărbat arestat după ce a instigat o femeie să fure bani şi bijuterii din locuinţa tatălui acesteia

Primarul Brașovului a menţionat că sezonul trecut, Primăria a primit „foarte multe reclamaţii” pentru că normele aflate în vigoare nu erau respectate și ar fi fost nevoie chiar de intervenția Poliției Locale. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Silviu Prigoană a reacționat la declarațiile făcute de fosta sa soție: ”nu cred că e în regulă să faci diferite afirmații publice, adevărate sau neadevărate”

De asemenea, proprietarii restaurantelor şi barurilor vor fi nevoiți să strângă terasele pe timpul nopţii şi să reducă dimensiunile reclamelor de pe umbrele.

Proprietarii vor fi nevoiță să strângă terasele pe timpul nopții

Potrivit reprezentanților primăriei, în prezent sunt aproximativ 4.000 de locuri la terase şi cel mult 100 de locuri pe bănci.

„Recomandările legate de relaţia cu mobilierul public sunt foarte importante. Mobilierul public are poziţie fixă, trebuie să aibă rază de protecţie de minimum 3 metri pe fiecare parte. De exemplu, dacă ai o bancă, nu poţi să te apropii cu terasa la mai mult de 3 metri de bancă. Şi nu poţi s-o muţi, evident, pentru că mobilierul public e foarte important pentru persoane vârstnice, pentru persoane cu copii, sunt puncte de odihnă, sunt chiar esenţiale pentru categoria de vârstă principală, de fapt, din Centrul vechi, o populaţie care îmbătrâneşte”, a explicat arhitectul Alexandru Belenyi, coordonatorul echipei care a realizat ghidul.

Citește și: Tânărul din Iași, care a împușcat bărbatul din fața blocului, a fost prins în Republica Moldova

Ghidul a fost realizat în cadrul proiectului Hub-in şi este o iniţiativă finanţată prin programul „Orizont 2020” al UE, menit să susţină procesul de regenerare a centrelor istorice, urmând principii de sustenabilitate, combaterea „turistificării”, valorificarea patrimoniului şi conservarea specificului local.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citește și: Aliata fraților Tate, fosta polițistă, a fost trântită la pământ când a vrut să dea un bilet reporterilor

Acesta va fi prezentat proprietarilor de cafenele și restaurante vineri și va fi transmis, ulterior, spre avizare Direcţiei Județene pentru Cultură Braşov.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si