Una dintre deciziile adoptate azi de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se referă la reducerea distanţei obligatorii de purtare a măştii la 50 de metri în jurul şcolilor.

Comitetul condus de prefectul Capitalei a mai decis miercuri şi interzicerea activităţii în discoteci, baruri, cluburi, precum și închiderea sălilor de jocuri de noroc.

Citeste si: Coronavirusul se poate transmite și prin aer. Experți :”Picăturile de Covid-19 rămân în aer ore în șir!”

Noi restricții în Capitală, adoptate miercuri

Documentul adoptat azi de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) poate fi consultat AICI.

Întrebat dacă este luată în calcul închiderea şcolilor, prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu a răspuns: „Deocamdată nu. Există multă indiferenţă din partea unor cetăţeni. Majoritatea respectă măsurile, deşi nu sunt convenabile”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Din cauza cresterii constante a numărului de cazuri, în zonele unde rata de infectare este de cel putin 1,5 la mia de locuitori, activitatea profesională se va reorganiza în mod obligatoriu, este decizia autorităților.

Ce spune prefectul Capitalei despre eventuala carantinare pe cartiere a Bucureștiului: „E mai dificil, dar dacă se impune vom face şi acest lucru (impunerea carantinei pe cartiere – n.r.). Voi solicita incidenţa defalcată pe sectoare şi atunci când va fi o vom afişa şi pe site-ul prefecturii”, a completat Cojanu.

Întrebat dacă am putea ajunge din nou la ieşirea din casă pe bază de declaraţie, prefectul Capitalei a spus, conform News.ro: „Nu ţine de CMBSU. Aceasta e o problemă care ţine de CNSU şi va fi legiferat, dacă CNSU va da indicaţii în sensul acesta va fi legiferat de Guvern. E o situaţie gravă starea de urgenţă şi starea de alertă. Amândouă situaţii sunt decretate de Guvern”.

Sălile de jocuri de noroc, închise de azi

Prefectul Capitalei a anunțat încă de marți după-amiază ce restricții vor intra în vigoare de miercuri, 7 octombrie, în București, în contextul creșterii vertiginoase a cazurilor de COVID-19 în România.

Gheorghe Cojanu a explicat că toate aceste măsuri sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie.

Hotărârea privind închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, teatrelelor, sălilor de spectacol din București va include și sălile de jocuri de noroc.

„Sălile de jocuri vor și ele închise. Dacă nu au fost incluse, sigur vor fi. În Hotărâre s-au prevăzut în mod cert și sălile de jocuri”, a precizat Raed Arafat încă de marți seara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si