Noi restricții în Capitală, după intrarea în scenariul roșu. Activitatea restaurantelor şi cafenelelor va fi permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, potrivit unei decizii adoptate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) în şedinţa de miercuri.

Citeste si: Capitala a intrat în scenariul roșu. Incidența cazurilor Covid în București a ajuns la 3.32 cazuri la mia de locuitori

Noi restricții în Capitală. Rata de incidența cumulată calculată la 14 zile anunțată miercuri, 12 ianuarie, pentru Capitală a ajuns la valoarea de 3.32, în creștere de la valoarea de 2,97 la mie cât era marți. 

Noile restricții, prezentate de prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a anunțat miercuri noile măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului, după ce incidența cazurilor în București a trecut de pragul de 3 la mie.

Prefectul Capitalei a anunțat noile restricții care intră în vigoare în București

[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Potrivit prefectului, începând de luni, școlile și grădinițele cu rata de vaccinare a personalului sub 60% urmează să treacă în online.

Sunt vizate 55 de școli și grădinițe.

În plus, vor exista restricții pentru cei care circula cu mijloacele de transport în comun, restaurantele și cafenelele vor funcționa în intervalul 5:00-22:00 cu un număr mai mic de clienți.

Prefectul Capitalei a participat în toamna anului trecut la o acțiune de verificare a modului în care sunt respectate măsurilor care interziceau circulația persoanelor nevaccinate pe timpul nopții

[Sursa foto: Facebook / Alexandra Vacaru]

Ce conține hotărârea CMBSU 

Capitala a intrat, prin urmare, în scenariul roșu, iar Comitetul pentru Situații de Urgență din București s-a reunit la ora 15.00

pentru stabilirea noilor măsuri. Ce s-a decis:

- Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, mai prevede hotărârea CMBSU.

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, miercuri, de 3,32 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat o valoare de 2,97 la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Cea mai mare rată de infectare în București a fost înregistrată pe 22 octombrie 2021, când s-au raportat 16,54 cazuri la mia de locuitori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si