Ce restricții vor fi introduse în mall-urile din București de Crăciun și Anul Nou

Noile restricții ce ar putea fi adoptate prevăd obligativitatea dezinfectării la intrarea în mall-uri, intrarea și ieșirea pe fluxuri diferite și limitarea numărului de clienți, dat fiind că populația s-a relaxat în privința respectării măsurilor anti-coronavirus, potrivit Prefecturii București. O măsură adoptată în alte județe cu număr mare de infectări a fost interzicerea coșului de cumpărături.

Citeste si: S-a sinucis după ce a picat examenul auto. Despre cine este vorba

Prefectul municipiului București a dispus intensificarea controalelor în marile magazine care să vizeze respectarea normelor existente deja "tocmai pentru că s-a constatat o relaxare atât în ceea ce privește efectuarea de controale din partea instituțiilor, dar și o relaxare din partea populației", a declarat Mariana Stancu-Tipisca, purtătorul de cuvânt al Prefectului Capitalei, potrivit B1.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: IPS Teodosie, despre mersul la sală: Cele mai bune exerciții fizice sunt mătăniile- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

"Respectarea cu strictețe a normelor și restricțiilor aflate deja în vigoare este tocmai pentru a evita impunerea sau adoptarea altor măsuri mai severe sau mai stricte.

Deci încercam, atât timp cât în spațiul juridic există norme, restricții, să verifcam respectarea acestor norme existente deja. Eventual, gradual. Dar deocamdată noi am comunicat-tocmai pentru evitarea impunerii de noi măsuri de restricții severe", a precizat oficialul Prefecturii.

Prefectul Capitalei: Am constatat că există o relaxare 

Este de așteptat ca prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu si Primarul General, Nicusor Dan, să se întâlnească vineri, 11 decembrie 2020, pentru a adopta noi măsuri legate de activitatea mall-urilor și supermarket-urilor în perioada Crăciunului și Anului Nou, scrie Ziare.com.

"Se vizează o intensificare a activităților de control în toate zonele și în toate sectoarele, respectiv în mall-uri, piețe, la metrou, terase, mijloacele de transport în comun, sălile de fitness, saloanele de cosmetică, pentru a ne asigură că măsurile aflate în vigoare la această data sunt respectate cu strictețe. Am constatat că există o relaxare în ceea ce privește respectarea măsurilor și nu vizăm la acest moment alte măsuri... Am să le cer șefilor structurilor cu atribuții de control să depășim un pic faza de avertisment și să trecem la aplicarea de sancțiuni acolo unde nu se respectă măsurile aflate în vigoare pentru că, în opinia mea, atunci când legea nu este respectată, trebuie impusă", a declarat miercuri prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Nou record de infectări cu coronavirus în București

Bilanț coronavirus, miercuri 9 decembrie. Situația devine tot mai gravă în Capitală unde numărul infectărilor se apropie din nou de 2000 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Bilanț coronavirus, miercuri 9 decembrie.  7365 de cazuri noi de COVID au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din 31.458 de teste.  Alte 161 de decese au fost înregistrate, iar 1276 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă. Bucureștiul raportează din nou 1946 de infectări noi, la fel ca marți, cifre care readuc în discuție o eventuală carantină locală în Capitală în decembrie.

Citeste si: Veste bună pentru femeile din țara noastră! Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește considerabil- kfetele.ro

Citeste si: Noi informații despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher. În ce stare se află acum legendarul pilot: "Doar trei oameni îl pot vizita"- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Citeste si:   Bucureștiul va intra în carantină? Ce spune Prefectul Capitalei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si