Stenograme publicate de România TV arată o discuție contondentă în interiorul PNL care se referă la un scenariu de creștere cu 6,2% a punctului de pensie de la 1 ianuarie, dublată de ajutoare sociale pentru pensiile mici.

Citește și: Salariu minim 2023: autoritățile au propus majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei

Premierul Nicolae Ciucă s-a lovit de opoziție în propriul partid când a anunțat posibilitatea renunțării la creșterea de 15 procente pentru toate pensiile.

"Am discutat cu Marcel și consider că pensiile ar trebui să crească cu 6,2% pentru toți și apoi, progresiv, în funcție de venit, să dăm ajutoare astfel încât anvelopa totală să fie de 15%", ar fi spus premierul.

Pensie de minim 5.000 lei în ianuarie

Pensiile românilor ar urma să crească până la 5.000 de lei în luna ianuarie a anului următor, iau în discuție guvernanții, datorită unui ajutor primit de la stat, transmite Antena 3.

Citește și: Banii pe cardurile sociale vor fi livrați înante de Crăciun

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că, dacă va permite bugetul, se ia în calcul să se ajungă la un venit în cazul pensionarilor cu pensii mici, în luna ianuarie, sau chiar în mai multe luni ale anului următor, de 5000 de lei.

Citește și: Europa în recesiune? Patru semne care anunță o perioadă grea din punct de vedere economic

Pensionarii vor primi și un ajutor de încălzire de 700 de lei, de două ori anul următor, în ianuarie și în septembrie. Adică un total de 1400 de lei.

Acest ajutor ar trebui să fie primit de persoanele de peste 60 de ani, cu un venit mai mic de 2000 de lei. 

În plus, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre un ajutor care să aducă venitul tuturor la 5000 de lei. De exemplu, dacă un pensionar are o pensie de 3000 de lei, în luna ianuarie ar trebui să primească un ajutor de încă 2000 de lei, astfel încât venitul total să ajungă la 5000 de lei. 

Premierul a specificat faptul că acest ajutor ar putea fi primit de persoanele vulnerabile chiar de șase ori anul următor, adică o dată la două luni.

În prezent peste 1 milion de pensionari primesc pensia minimă de 1.000 lei, ceea ce înseamnă că veniturile lor se vor majora de 5 ori în ianuarie și în alte luni din 2023.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si