Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din Capitală pot vedea acum, pe Google Maps, locația, în timp real, a tramvaiului sau autobuzului cu care vor să meargă.

Nicușor Dan a anunțat că mijloacele de transport din București, precum tramvai sau autobuz, pot fi localizate, în timp real, pe Google Maps

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei a anunțat pe pagina sa de Facebook că:  „Aplicația calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinația finală (n.r.

asta făcea și înainte), incluzând în variante metroul și/sau trenul. Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât și un mare avantaj pentru pasageri, care își pot alege sau schimba traseul în funcție de timpii de așteptare. Aplicația este disponibila pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind foarte ușor accesibilă de către utilizatori”.

Citește și: Un nou sistem pentru românii care aleg să călătorească cu trenul! Un singur bilet de tren va fi valabil pentru mai mulți operatori

Citește și: Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor. Magistrații Înaltei Curți au respins definitiv contestația

De asemenea, primarul Capitalei a oferit și informații despre funcționarea sistemului„Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea Bucuresti- Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicației Maps le poate accesa.

Astfel, ne aliniem marilor Capitale europene în privința informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cu aceeași aplicație, călătorii se pot ghida în oricare din marile orașe din Europa”.

Citește și: Nicuşor Dan, promisiuni deșarte în privința căldurii: „Iarna viitoare o să fie mai bine, mult mai bine”

Nicușor Dan a mai afirmat că următorul pas spre schimbare este montarea unor panouri de informare în stațiile STF care să afișeze și în cât timp ajung mijloacele de transport în comun în stație.

Mesajul primarului Nicușor Dan, postat pe pagina sa de Facebook

Primarul a explicat, printr-o postare de Facebook pe pagina sa, exact cum funcționează aplicația și a făcut și o demonstrație într-un videoclip.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din Capitală pot vedea de astăzi în aplicația Google Maps unde se află exact pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul cu care urmează să se deplaseze.

Citește și: Nicușor Dan, acuzat de conflict de interese și abuz în serviciu

Aplicația calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinația finală, incluzând în variante metroul și/sau trenul. Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât și un mare avantaj pentru pasageri, care își pot alege sau schimba traseul în funcție de timpii de așteptare.

Aplicația este disponibila pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind foarte ușor accesibilă de către utilizatori.

Cum funcționează? Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea București- Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicației Maps le poate accesa.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Nicuşor Dan, declarații după tragedia de la Lacul Morii: „Avem un val de câini care încep să fie abandonaţi de proprietari”

Astfel, ne aliniem marilor Capitale europene în privința informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cu aceeași aplicație, călătorii se pot ghida în oricare din marile orașe din Europa.

Citește și: VIDEO- Nicușor Dan, prima reacție după ce Ana Oroș a fost ucisă de o haită de câini în timp ce alerga

Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Google este rezultatul efortului comun al colegilor de la STB și TPBI, cărora le mulțumesc”, e ste mesajul integral postat de primarul Capitalei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si