Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Instituţia Prefectului Buzău, cele două unități de învățământ închise azi sunt Colegiul Naţional "Bogdan Petriceicu Haşdeu" şi Şcoala Gimnazială nr.7 din municipiul Buzău.
Aici activitatea didactică se va desfăşura online, la fel ca și una dintre clasele Liceului Teoretic "Alexandru Marghiloman" din municipiul Buzău şi o grupă de la Grădiniţa cu program prelungit nr.2 Râmnicu Sărat.
UPDATE. Un număr de 378 de unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3, care presupune participarea tuturor elevilor la activităţi/lecţii online, informează, joi, Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
"Menţionăm că, dintre cele 378 de şcoli, doar 179 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferenţa de 199 de unităţi de învăţământ rezultă ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care acestea funcţionează şi/sau a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare", afirmă MEC.
Citeste si: Ludovic Orban a primit rezultatul pentru al doilea test COVID-19. Anunţul făcut de Guvern
Avertisment pentru Ministerul Educației: "Este cel mai probabil scenariu"
Consiliul Naţional al Elevilor consideră că este "extrem de important" ca şcolile să înceapă pregătirile pentru tranziţia la educaţie exclusiv online, "scenariu care pare din ce în ce mai probabil" în contextul creşterii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
" Acesta e momentul pe care toţi îl anticipam cu teamă: creşterea rapidă, incontrolabilă, a numărului de cazuri şi apariţia acestora inclusiv în unităţile de învăţământ. Facem apel la autorităţi, cu precădere la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la primari şi la directorii unităţilor de învăţământ, să ia toate măsurile care se impun pentru a garanta faptul că tranziţia la educaţia exclusiv online poate fi făcută oricând , dacă va fi nevoie. Sănătatea elevilor şi a profesorilor trebuie să aibă prioritate!", a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, potrivit unui comunicat
de presă.
Lipsa materialelor de protecţie sanitară oferite de către autorităţi "şi-a spus cuvântul" pentru mulți elevi, aceştia aflându-se în imposibilitatea de a participa la cursurile fizice, întrucât "nu îşi pot permite" procurarea măştilor şi a dezinfectanţilor în fiecare zi, spune Consiliul elevilor.
Alți elevi din București, confirmați cu coronavirus
Trei elevi de la trei unităţi de învăţământ au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus miercuri, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4.
"Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a trei unităţi de învăţământ de pe raza Sectorului 4, după ce în cursul zilei de astăzi(...) alţi 3 elevi au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2", a precizat autoritatea locală.
Bilanțul școlilor la zi: până în 7 octombrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB), se înregistrează următoarea situație:
-
12.459 de unități de învățământ în
Scenariul 1 (S1): participarea zilnică(
față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
- 4.842 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică( față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
- 355 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.
Menționăm că dintre cele 355 de școli, doar 173 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 182 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.