Anul 2024 aduce scumpiri în România. De la data de 1 ianuarie 2024, cinci categorii de TVA și trei tipuri de accize vor fi doar câteva dintre măsurile fiscal- bugetare, care vor intra în vigoare.

Care sunt categoriile care vor avea parte de scumpiri?

Românii vor plăti mai mult pentru produsele BIO, tradiționale, ori montane, din cauza creșterii TVA-ului de la 5%, la 9%.

Mai mult decât atât, locuințele de până la 120.000 de euro vor costa mai mult. De asemenea, pentru un apartament care are valoarea de 90.000 de euro, preț fără TVA, românii ar putea plăti în plus aproximativ 4.000 de euro, în urma creșterii TVA-ului.

Totodată, ne vor costa și serviciile oferite de festivaluri, cluburi sau săli de sport.

Citește și: VIDEO- Europenii sunt din ce în ce mai săraci. 4 din 10 români nu au parte de 3 mese pe zi

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Alimentele dulci, dar și panourile fotovoltaice vor costa mai mult.

Ele vor fi mai scumpe din două motive: vor fi introduse noi accize pentru băuturile cu o concentrație mare de zahăr, dar și TVA-ul va crește în ceea ce privește alimentele care au o concentrație mai mare de zahăr.

Citește și: Prețul pe care îl plătesc românii pentru masa de Crăciun! Cât au ajuns să coste, în magazine, carnea de porc și produsele de bază pentru sărbători?

Companiile vor avea taxe noi în 2024

De asemenea, se vor remarca noi taxe și în privința companiilor.

Noi scumpiri în anul 2024

Noi scumpiri în anul 2024

[Sursa foto: PixaBay]

Pentru anumite firme și noi taxe pentru bănci, dar și pentru firmele care activează în sectorul petrol și gaze, va fi un impozit de 3% pe cifra de afaceri.

În acest context vorbim despre creșterea salariului minim, însă pentru sectorul de agricultură și construcții, salariul minim brut a crescut, iar net-ul a rămas la fel.

Citește și: VIDEO- Românii vor avea parte de un Crăciun cu mari cheltuieli. Cât costa masa de sărbători și cadourile de sub brad?

Pentru celelalte categorii, salariul minim a crescut în variantă netă doar cu 80 de lei, potrivit Antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si