Nici motorina nu a scăpat. Față de luna trecută, un plin standard s-a scumpit cu 11,5 lei, adică, a crescut cu un procent de 3,4% față de luna trecută, potrivit cancan.ro.

S-au scumpit din nou carburanții

La motorină, scumpirile s-au remarcat de la data de 25 iulie, când prețul mediu per litru de motorină standard a fost de 6,7 lei.

Pe 2 august, litrul de motorină a ajuns să coste 6,93 de lei.

Citește și: Preț benzină și motorină august 2023: Cum poți verifica online prețurile în Monitorul preţurilor pentru carburanţi?

Aceeași sursă menționează că majorările prețurilor au fost cauzate din cauza turbulențelor de pe piețele internaționale, în urma deciziei Rusiei și OPEC+ de a limita producția.

Cele mai avantajoase prețuri la carburanți de acum

În unele stații de carburanți, prețul benzinei standard costă 6,86 de lei. Ieri, cel mai scăzut preț al benzinei în stația de carburanți era de 6,79 lei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Alte stații de carburanți au prețuri la benzina standard cuprinse între 6,87 lei și 7,03 lei, în timp ce benzina premium se situează între 7,34 lei și 7,68 lei.

Cel mai avantajos preț la motorina standard se găsește la o stație de carburanți cu 6,89 de lei.

În Capitală, GPL-ul are cel mai avantajos preț de 3,27 lei.

Claudiu Mihuț, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Vor veni din nou vremuri grele, după ce în ultima săptămână prețul carburanților la pompă a fost majorat. Au fost cinci scumpiri succesive. Spre exemplu, la stația de comercializare a carburanților din spatele meu, în această dimineață, prețul unui litru de benzină standard este de 7 lei, iar un litru de motorină standard costă 6 lei și 99 de bani.

În țară, există mai multe situații în care prețul benzinei și al motorinei a trecut deja de pragul de 7 lei per litru. Sunt deocamdată cazuri izolate însă este de așteptat ca în următoarele ore sau în următoarele zile, și restul companiilor să se alinieze la acest standard și să crească prețurile.

Citește și: VIDEO- Ziua ieftinirilor: Lista alimentelor cu prețuri mai mici. Masura se aplică de azi, 1 august 2023

Mulți șoferi își amintesc de ce s-a întâmplat în anii precedenți, atunci când în unele benzinării combustibilul a costat chiar și 11 lei per litru. Există și unele explicații, spun specialiștii. Una dintre ele ar fi că este perioada concediilor, oamenii călătoresc mai mult și cererea este mult mai mare. Cert este că șoferii care alimentează plătesc cu 4,5 lei mai mult pentru un plin de benzină și cu 5 lei pentru un plin de motorină”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si