Close sidebar
Close sidebar

Noi violențe în Franța! Au fost peste 200 de arestări, iar 175 de polițiști au fost răniți

Protestele violente continuă în Franța. Zilnic, polițiștii se luptă să stăpânească mulțimile furioase. Haosul și violențele s-au soldat, ieri, cu arestări și chiar cu rănirea forțelor de ordine.

Maria Stiuca,

[Sursa foto: Colaj Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sute de mii de parizieni acaparează în continuare străzile din Franța, din cauza reformei pensiilor a președintelui Emmanuel Macron. Polițiștii au repetat manifestații violente și mai multe arestări la Paris.

175 de ofițeri de poliție, răniți, în urma haosului de pe străzile din Franța

Conform DPA, Ministrul de interne francez Gérald Darmanin a declarat că 175 dintre cei 13.000 de ofiţeri de poliţie care au fost participat marţi la protestele din întreaga ţară au fost răniţi.

Citește și: Proteste uriașe în Franța

De asemenea, 201 persoane au fost arestate, a mai scris Darmanin într-o postare pe Tweeter.

Potrivit altor surse, au existat proteste violente și distrugeri de bunuri nu doar la Paris, ci și în Nantes, Rennes, Lille, Bordeaux, Calais, Dijon, Toulouse, Strasbourg şi Caen. În unele părți, unde situația a degenerat, poliția a utilizat tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

Citește și: VIDEO- Franța clocotește de tensiunile protestelor. Oamenii nu vor să plece din stradă

Ministerul de Interne a vorbit despre 740 de mii de protestatari în întreaga Franță. Conform sindicatului CGT, protestatarii au fost peste două milioane.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Mai multe locații precum Turnul Eiffel, Arcul de Triumf din Paris şi Palatul Versailles au fost din nou închise pentru vizitatori, în urma zilei de marți, a 10-a de proteste împotriva reformei pensiilor din Franța, conform AFP.

Citește și: VIDEO| Protestele din Franța continuă. Oamenii nu sunt de acord cu reforma creșterii graduale a vârstei de pensionare

Franța clocotește de tensiunile protestelor. Oamenii nu vor să plece din stradă

Protestele legate de reforma pensiilor continuă în Franța. Manifestanții nu vor să plece din stradă, iar haosul este din ce în ce mai mare. Protestele și violențele din ultima săptămână sunt printre cele mai grave înregistrate în ultimii ani, conform Reuters.

Gerald Darmanin, Ministrul de interne a avertizat că există riscul unor noi violențe marți, la Paris. Aproximativ 13.000 de polițiști vor fi repartizați la manifestațiile stradale, aproape jumătate din ei în Paris.

Autoritățile au sfătuit proprietarii de magazine aflate în zonele protestelor din Paris să le închidă pentru toată ziua.

De asemenea, grupurile de apărare a drepturilor omului și organizațiilor internaționale  au denunțat o utilizare excesivă a forței de către poliție  în timpul protestelor recente, conform Mediafax.

Citește și:  VIDEO- Israelul e în continuare asaltat de proteste. Se cere grevă națională, iar aeroportul și principalele porturi au fost blocate

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Explicația Guvernului în legătură cu reforma pensiilor este că acest fapt este necesar pentru a se asigura că sistemul nu dă faliment. Cu toate acestea, sindicatele și protestatarii afirmă că există și alte metode de a înfăptui acest lucru.

Citește și:  VIDEO- Proteste violente în Franța. Peste 170 de persoane au fost reținute

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că circulația feroviară, transportul public și zborurile pot fi perturbate astăzi din cauza grevei generale din Franța.

Citește și:  Proteste uriașe în Franța

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI