Close sidebar
Close sidebar

Noii ministri au depus depus juramantul. Klaus Iohannis: Aratati Diasporei ca ne pasa, miscati lucrurile in infrastructura, aveti grija de Romania educata

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretere de numire in functie a noilor ministri propusi de premierul Dacian Ciolos: Mircea Dumitru in functia de ministru al Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Petru Sorin Buse - ministru al Transporturilor, Maria Ligor - ministru delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni si Dragos Tudorache in functia de ministru interimar al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala. La depunerea juramantului, seful statului a avut si cateva indemnuri pentru ei.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Iohannis le-a spus ca Diaspora trebuie sa stie ca autoritatilor le pasa de ei, in domeniul infrastructurii trebuie "miscate" lucrurile, pentru ca de acest lucru depinde dezvoltarea tarii, iar ministrul Educatiei trebuie sa "aiba grija de Romania educata".

"Dati-mi voie sa va felicit pentru preluarea mandatului de ministru. Aveti domenii sensibile si grele de pastorit, va doresc sa aveti mult succes", le-a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, ministrilor Educatiei, Transporturilor si ministrului delegat pentru relatia cu romanii din afara granitelor, informeaza News.ro.

Presedintele i-a transmis Mariei Ligor, noul ministru pentru Diaspora, ca romanii din afara granitelor "sunt in atentia noastra".

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Nadajduiesc ca veti gasi caile cele mai potrivite de a arata romanilor din afara granitelor noastre ca ne pasa de ei si va rog sa-i convingeti ca avem nevoie de ei", a spus seful statului.

In privinta portofoliului Transporturilor, Iohannis i-a spus noului ministru Sorin Buse ca romanii considera ca infrastructura este cheia dezvoltarii Romaniei. "Deci este clar: toata lumea va fi cu ochii pe dumneavoastra ca sa miscati lucrurile.

Sunt nenumarate santiere si incepute, si abandonate, si in pregatire. Va doresc mult succes. Aveti mult de lucru", a spus seful statului.

Un mesaj special a avut presedintele pentru noul ministru al Educatiei, Mircea Dumitru, caruia i-a spus ca acest domeniu "ii este foarte drag". "Noi doi am discutat in repetate randuri(...) despre ce ar trebui facut si am constatat cu ocazia acestor discutii ca avem abordari similare.

Sunt multe lucruri de rezolvat. Eu va doresc mult succes, aveti grija de Romania educata", a spus Klaus Iohannis.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI