Claudiu Mihuț, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Crește acciza pentru băuturile alcoolice, începând cu ianuarie 2024

„Ministerul Finanțelor a publicat proiectul. Sunt foarte multe modificări care au fost așteptate săptămâni întregi, însă acum avem ceva oficial. Sunt peste 80 de pagini de schimbări și taxe noi. Așa cum spuneai și tu luate în vizor de autorități sunt și băncile, care vor fi obligate să plătească un impozit suplimentar de 1% pe cifra de afaceri, pe lângă cei 16% impozit ăă pe profit.

Din ianuarie se vor majora accizele pentru tutun. Ceea ce înseamnă că un pachet de țigări va costa cel mai probabil cu 50 de bani sau cu 1 leu mai mult decât în prezent.

Tot de atunci se va majora și acciza pentru alcool. De asemenea, Guvernul vrea să majoreze de la 9% la 19% TVA-ul pentru produsele care conțin zahăr.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De altfel, coaliția și-a propus să taxeze suplimentar și luxul. Așa că va introduce o taxă de 0,3% pentru locuințele care valorează mai mult de 500.000 de euro, dar și pentru mașinile a căror valoare depășește pragul de 75.000 de euro.

Nu sunt singurele modificări anunțate. Vizați sunt și angajați de la stat. Vorbim despre cei care câștigă pe lună peste 8.000 de lei net.

Aceștia nu vor mai beneficia de vouchere de vacanță și nici de indemnizație de hrană.

Mai întâi, proiectul va ajunge pe masa guvernanților, unde va fi adoptat, iar apoi va fi trimis în Parlament.”, transmite Claudiu Mihuț, corespondent Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si