Close sidebar
Close sidebar

"Noile tulpini de coronavirus dau febră și la copii". Avertismentul medicului epidemiolog de la Timișoara

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş” din Timişoara, atrage atenția asupra pericolului reprezentat de noile tulpini ale virusului ucigaş care au ajuns deja în Europa și se transmit comunitar și în România.

Razvan Ilie,

Cristian Oancea: Înainte nu aveam probleme de infecţie la adolescenţi, dar tinerii încep să dezvolte, în prezent, sindrom febril

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit medicului de la Timișoara, noile mutaţii ale virusului SARS-CoV-2 nu îi ocolesc pe copii şi pe tineri, care încep să dezvolte simptome.

“Până acum cinci-şase luni, formele cele mai uşoare erau pierderea mirosului şi a gustului. Acum, formele uşoare sunt simptomatice, chiar moderate. Înainte nu aveam probleme de infecţie la adolescenţi, dar tinerii încep să dezvolte, în prezent, sindrom febril ”, a declarat medicul Cristian Oancea pentru Adevarul.ro. Potrivit acestuia, situaţiile de febră se rezolvă cu tratament simptomatic în câteva zile. Deocamdată nu a fost nevoie de tratamente mai agresive. 

Citeste si: "Am intrat deja în valul 3", spune managerul Institutului "Marius Nasta" din București

"Nu suntem încă la pragul de îngrijorare"

Încă nu avem multe cazuri cu tulpină britanică, nu suntem încă la pragul de îngrijorare, spune medicul de la “Victor Babeş”. Oamenii trebuie să se imunizeze. Vaccinurile care există pe piaţă acoperă tulpinile care au apărut.

"Pfizer şi ­BioNTech precizează că, dacă apare o altă tulpină mutantă, pot aduce schimbări în vaccin, iar acest anunţ ne dă speranţă.

Vaccinarea e singura armă în lupta cu acest virus”, încheie doctorul Cristian Oancea.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Medicul a precizat că trebuie să creştem gradul de prudenţă, deoarece în Europa se regăsesc toate tulpinile noului coronavirus.

"Urmărim cu interes ce se întâmplă în Franţa, Marea Britanie şi Italia, dar şi modul de transmisie şi diseminare intracomunitară”, spune Cristian Oancea. “Aceste noi tulpini au ca particularitate faptul că se diseminează foarte repede în comunitate. Este motivul pentru care este nevoie de un grad sporit de precauţie”, avertizează managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat anti-coronavirus până la intrarea în primăvară

"Am intrat deja în valul 3", spune managerul Institutului "Marius Nasta" din București

Managerul Institutului "Marius Nasta" din București, Beatrice Mahler, crede că în România a ajuns deja valul trei al pandemiei. "Eu cred că am intrat în valul 3 și evoluția nu poate fi decât îngrijorătoare", a declarat medicul la Digi24.

Medicul infecționist de la "Marius Nasta" aduce că argument  situația constatată în ultimele zile în spital, ca urmare a creșterii din nou a numărului de persoane internate.

"Secția ATI este complet plină, inclusiv unitatea mobilă. În secție sunt câteva locuri libere, acolo fluxul de internări- externări permite să putem face externări și să rămânem în cursul zilei cu câteva locuri, dar ultimele patru zile a însemnat o creștere a numărului de pacienți și asta mă îngrijorează. Iar cu tulpină britanică pe care o avem în circulație nu e deloc greu să avem o creștere a numărului de cazuri pentru că e extrem de contagioasă",  a spus luni medicul Beatrice Mahler.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si:  Noi măsuri de restricție împotriva COVID-19? Ce spune Ministrul Sănătății

Spitalele Covid din Capitală sunt din nou pline.  La Marius Nasta, de exemplu, nu mai este niciun loc liber. "La cum au evoluat lucrurile în Marius Nasta, e o părere personală, eu cred că am intrat în valul 3 și evoluția nu poate fi decât îngrijorătoare", a precizat Mahler.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI