Rafalele puternice au ridicat praful de pe câmpuri și l-au adus pe șosea devenind un adevărat pericol pentru șoferi. Buzăul a fost înghițit cu totul de un norul gros. Ministerul Mediului susține că norii de praf s-au format din cauza vântului puternic, care transportă praful de pe câmp, pe fondul secetei prelungite. 

Nor de praf în București

Mai multe cartiere din București au fost acoperite azi de nori de praf aduși de vânt, care au provocat disconfort locuitorilor Capitalei.

Norii de praf aduși de vântul puternic din Baragan au redus vizibilitatea în Capitală începând cu orele amiezii. 

Citeste si: Amenzi de 10.000 pentru operatorii comerciali care vând țigări și alcool minorilor. Ce prevede noua lege adoptată astăzi de Klaus Iohannis

Administrația Națională de Meteorologie susține că fenomenul este unul normal.

Citeste si: Vremea de Florii 2022. Anunțul meteorologilor

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Fenomenul va dura astăzi, 22 martie, până în jurul orei 20, după care va slăbi în intensitate. Bărăganul este o zonă cunoscută pentru nori de praf ridicați de vânt, dar acest lucru se mai întâmplă periodic și în Dobrogea sau sudul Moldovei”,   a

declarat meteorologul Raul Ilea, de la Administrația Națională de Meteorologie, citat de fanatik.ro

Rafale de vânt puternice

Ministerul Mediului a negat faptul că norul de praf ar avea o legătură cu Ucraina.

Rafalele de vânt au atins 68km/h în Capitală, în jurul orei 14:00. Valori mari s-au înregistrat şi la Buzau: 86 km/h, Mahmudia: 79 km/h şi Urziceni: 72 km/h.

Citeste si: Schimbarea orei 2022: Ora 3 devine ora 4! Anunţ important privind trecerea la ora de vară

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic, cu rafale ce ajung la 65 de kilometri la oră. Alerta vizează Bucureștiul și 10 județe.

Citeste si: Buna Vestire 2022: Tradiţii şi obiceiuri de Blagoslovenie

Marți între orele 8.00- 22.00, vântul va avea intensificări în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, unde vor fi rafale în general de 55...65 km/h.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si