Potrivit declarației de la Ministerul Mediului, norul de praf saharian va ajunge în România în această seară.

Ministerul Mediului a transmis că în aceste condiții concentrația particulelor de praf care va ajunge deasupra țării noastre va fi redusă.

„Începând din seara zilei de luni, 11 mai, circulația aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sudul, centrul și estul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Un nor de praf saharian vine peste România. Află ce spune Ministrul Mediului

În aceste regiuni temporar va ploua, fiind favorizată și depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.”, a anunțat Ministerul Mediului.

Citeste si: VIDEO| Viorel Cataramă, lăsat singur în casă de soţie

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Citeste si: Cîţu, la dezbaterea moţiunii împotriva sa: „Semnatarii acestei moţiuni sunt criminali. Au jucat poker cu sănătatea românilor”

Citeste si: Alte 21 decese din cauza coronavirus. Bilanţul a ajuns la 982

În continuare, acesta a anunțat că depunerile de praf din România vor putea fi văzute în zonele și intervalele în care vor fi precipitații.

Un nor de praf saharian vine peste România

Depunerile de praf în România vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua, cu o probabilitate mai mare în noaptea de luni spre marți, (11/12 mai) în vest, nord-vest și în centru, iar îndeosebi în prima parte a zilei de marți (12 mai), în zonele de deal și de munte, precum și în centru și nord-est”, a transmis Ministerul Mediului, potrivit Antena 3.

Citeste si: Ordonanța Militară 11. Ce prevede? TEXT INTEGRAL


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si