Close sidebar
Close sidebar

Nor radioactiv deasupra tarii noastre! Specialistii au format o celula de criza

Nor radioactiv deasupra Europei. Institutul Francez de Securitate Nucleara anunta ca, de 2 luni, detecteaza continuu, depasirea limitelor de substante radioactive. Cauza acestei poluari ar fi o explozie a unui reactor in Rusia sau in Kazahstan, desi nimeni nu a anuntat vreun accident. Si in Romania s-a constitiuit o celula de criza pentru a analiza daca exista pericol pentru populatie.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Accidentul nuclear ar fi avut loc in luna septembrie, undeva la sud de muntii Ural, intre lantul muntos si fluviul Volga, insa nu s-a reusit localizarea exacta a acestuia.

Expertii de la Institutul Francez de Securitate Nucleara anunta, pe site ul institutiei, ca au detectat saptamani la rand substante radioactive deasupra Europei, in special Ruteniu 106, un metal rar, care se regaseste in minereul de platina din muntii Ural.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Rutheniul se mai poate obtine din reactoarele atomice, acest tip fiind utilizat ca izotop radioactiv.

Conform hartii furnizate de Institutul Francez de Securitate Nucleara, norul ar fi traversat si Romania, inainte de a se stabiliza pe coasta de nord a Marii Mediterane!

In incercarea de a gasi raspunsuri si o rezolvare, Institutul Francez de Securitate Nucleara a alertat asadar autoritatile din Rusia, care au negat, insa, producerea unui accident care sa fie la originea norului radioactiv depistat, prima data, in Italia.

Deasupra Frantei, in special pe Coasta de Azur, ar fi acum, cele mai mari cantitati din acest metal toxic.

Institutul a anuntat si Kazahstanul, insa de la autoritatile din aceasta tara nu a primit deocamdata niciun raspuns.

Este important de mentionat ca aceste emisii radioactive nu reprezinta in acest moment un pericol pentru oameni si pentru mediu, desi exista un risc minor ca metalul din aer sa se stabilizeze in ciuperci, iar acestea ar putea prezenta un risc la consum.


 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI