O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Cinci persoane au fost rănite, iar o alta este dată dispărută. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că i mpactul produs în urma exploziei de la Petromidia este unul major. Totodată, el a specificat faptul că la fața locului a fost transmis un laborator mobil care să monitorizeze calitatea aerului. 

Citeste si: VIDEO| Alertă! Explozie urmată de incendiu, la Năvodari! Mai mulți oameni au fost răniți/O persoană a DISPĂRUT

Mesaj Ro-Alert după explozia și incendiul de la Petromidia

Printr-un mesaj Ro-Alert, populaţia din zona Năvodari, Corbu, dar şi turiştii aflaţi pe litoral în zona Mamaia şi Mamaia Nord au fost sfătuiţi să evite zona Petromidia pe o distanţă de 1 kilometru, să rămână în locuinţe cu geamurile închise şi să nu se expună la noxe.

Conform meteorologilor, norul de fum de la Petromidia se va deplasa către mare, dus de vântul care bate în direcția respectivă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Explozie la rafinăria Petromidia

Printr-un mesaj Ro-Alert, populaţia din zona Năvodari, Corbu, dar şi turiştii aflaţi pe litoral în zona Mamaia şi Mamaia Nord au fost sfătuiţi să evite zona Petromidia pe o distanţă de 1 kilometru, să rămână în locuinţe cu geamurile închise şi să nu se ex[Sursa foto: Facebook / Ordinea.ro]

Ce spun oficialii Petomidia despre natura exploziei

Reprezentanții Petromidia au informat că explozia s-a produs la instalația de hidrofinare petrol motorină. 

"Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță. În acest moment, echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului.

Mulțumim autorităților pentru profesionalismul și promptitudinea cu care au reacționat la acest incident", a fost mesajul transmis de reprezentanții rafinăriei.

Imaginile de la fața locului surprind norul negru pe care incendiul de la rafinărie continuă să-l emită:

În prezent, Petromidia este cea mai mare rafinărie din România, fiind operată de Rompetrol Rafinare. Kazahii de la KMG International dețin majoritar compania (cu 54,63%), iar statul român este co-proprietar, prin Ministerul Energiei (44,69%). 

Cum arată mesajul Ro-Alert transmis vineri de autorități:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si