Close sidebar
Close sidebar

Norvegia îşi închide graniţele pentru camioanele şi navele ruseşti

Norvegia își va închide graniţele şi porturile pentru camioanele şi navele ruseşti, cu excepţia navelor de pescuit şi Arhipelagului Svalbard, astfel se alătură sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană în urma războiului dintre Rusia și Ucraina, a transmis, vineri, Ministerul norvegian de Externe, informează Reuters.

Alina Raducu,

Norvegia îşi închide graniţele pentru camioanele şi navele ruseşti

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Totodată, navele de pescuit sub pavilion rusesc, care adesea îşi debarcă capturile în porturile din nordul Norvegiei, vor fi scutite de la sancţiuni.

Norvegia îşi va închide graniţele pentru camioanele şi navele ruseşti, cu excepţia navelor de pescuit 

Arhipelagul Svalbard din Oceanul Arctic, care operează în baza unui tratat din anii 1920 care permite accesul extins al navelor sub pavilion străin, va fi, de asemenea, exclus de la aceste măsuri, se mai precizează în comunicat.

Citeste si: Rusia a folosit un submarin diesel în Marea Neagră pentru a viza ţinte ucrainene cu rachete de croazieră de tip Kalibr

Pe de altă parte, economia Rusiei se va contracta între 8 şi 10% în 2022, conform noilor estimări ale Băncii Centrale a Rusiei, potrivit CNN.

Banca Centrală a Rusiei: Economia Rusiei se va contracta cu până la 10% în 2022

Banca Centrală a Rusiei a mai anunțat că, activitatea economică a început să scadă în martie 2022, după ce Rusia a invadat Ucraina în luna februarie, iar statele occidentale au impus sancţiuni.

Potrivit Băncii Centrale a Rusiei, a existat o scădere a activităţii consumatorilor şi a afacerilor şi un declin al importurilor şi exporturilor.

De asemenea, afacerile din Rusia se confruntă în prezent cu dificultăţi considerabile din punct de vedere al producţiei şi logisticii.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Vladimir Putin a acceptat invitația la summitul G20, în Bali. La eveniment a fost invitat şi Zelenski

”Mediul extern pentru economia rusă rămâne provocator şi restricţionează semnificativ activitatea economică”, se mai arată în comunicatul băncii.

La începutul unii aprilie, Banca Mondială a estimat că PIB-ul Rusiei se va contracta cu 11.2% în 2022, iar săptămâna trecută, FMI a estimat o contracţie de aproximativ 8,5% în acest an.

Potrivit Băncii Centrale, economia Rusiei nu va începe să se redreseze până la sfârşitul anului 2023.

Citeste si: UE ar putea scuti Ucraina de plata taxelor vamale timp de un an. Propunerea Comisiei trebuie aprobată de Parlamentul European

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI