Pentru a opri invazia rusă, Ucraina cere acest tip de arme numite MLRS sau GMRLS, pentru o precizie și o rază de acțiune mai mare.

Norvegia trimite în Ucraina trei sisteme de lansatoare de rachete multiple

"Trebuie să ne continuăm sprijinul pentru Ucraina pentru ca ea să îşi poată urma lupta pentru libertate şi independenţă", a precizat într-un comunicat ministrul Apărării norvegian, Bjorn Arild Gram.

Anunţul, care a fost făcut în marja summitului NATO de la Madrid, s-a realizat în colaborare cu Marea Britanie, conform Oslo.

Citeste si: Klaus Iohannis, la summit-ul NATO: "Rusia este cel mai mare pericol". Carmen Iohannis, alături de șeful statului la Palatul Regal de la Madrid- FOTO

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Este un exemplu de bună cooperare între aliaţi", a afirmat Bjorn Arild Gram. Guvernul norvegian va oferi de asemenea 5.000 de grenade suplimentare Ucrainei, în plus faţă de cele 5.000 de grenade deja livrate.

Sistemele de rachete vor fi trimise Marii Britanii, care le va furniza cu propriile echipamente Ucrainei 

SUA au anunţat că vor furniza Ucrainei patru lansatoare de rachete multiple de tip M142 HIMARS, în cadrul unui plan de ajutor militar de 700 de milioane de dolari. Marea Britanie şi Germania au anunţat de asemenea că vor oferi Ucrainei câte trei sisteme de lansatoare de rachete multiple.

Citeste si: Joe Biden, anunț despre România la summit-ul NATO. Jens Stoltenberg: "Vom lua decizii istorice"

Ucraina cere în permanenţă "mai multe arme grele" de la aliaţii săi pentru a face față invaziei ruse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si