Pachetul a fost anunțat cu doar o zi înainte ca o coaliţie internaţională să se întâlnească în Germania pentru a discuta despre noi ajutoare pentru Ucraina

SUA au ajutat Ucraina de două ori în această lună

Este cel de-al doilea pachet ca mărime anunţat de Statele Unite. Cel anterior a avut o valoare totală de peste 3 miliarde şi a fost anunţat tot în această lună.

Citește și: Rusia pregătește o nouă ofensivă în Ucraina. Ce a cerut Zelenski la Davos

Este vorba, astfel, de 90 de vehicule blindate Stryker pentru transportul trupelor şi încă 59 de vehicule de luptă pentru infanterie Bradley. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cel mai recent pachet mai include muniţie pentru sistemul de rachete HIMARS pe care Ucraina l-a folosit cu succes împotriva depozitelor de arme ale Rusiei şi posturilor de comandă. De asemenea, este vorba şi de muniţii adiţionale şi sisteme de apărare anti-aeriană, pe care Pentagonul le consideră o prioritate. 

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev amenință din nou cu războiul nuclear

Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev le atrage atenția occidentalilor că "înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convenţional poate provoca izbucnirea unui război nuclear”.

Citește și: VIDEO- Cine era Denis Monastirski, ministrul de Interne al Ucrainei, ucis în accidentul de elicopter

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei,  Dmitri Medvedev, a avertizat joi Occidentul cu privire la trimiterea de armament greu şi de sisteme ofensive în Ucraina.

Aliatul lui Vladimir Putin spune că înfrângerea unei puteri nucleare precum Federaţia Rusă într-un război convenţional ar putea provoca izbucnirea unui conflict nuclear, transmite BBC News.

Într-un nou atac la adresa Occidentului, Medvedev susţine că ”puterile nucleare nu pierd marile conflicte de care depinde soarta lor”.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si