Salvatorii i-au pus micuței numele Aya- "miracol" în limba arabă- și toată lumea a fost emoționată de povestea ei cutremurătoare și de imaginea fragilă a supraviețuitoarei.

Citește și: VIDEO- Mii de persoane se oferă să o adopte pe Aya, fetița născută printre dărâmături

Videoclipurile cu salvarea fetiței Aya au devenit virale pe rețelele de socializare, iar mii de persoane au transmis că vor să o adopte. 

Citește și: Aya- miracolul dintre ruine

Lucrurile au luat, însă, o turnură neașteptată, dat fiind că fetița se află într-o țară nesigură și măcinată de războiul civil, cum e Siria.

Aya este în pericol să fie răpită 

Imediat după ce a fost extrasă dintre betoane, Aya a ajuns într-o stare precară la spital, iar medicii au reușit să o stabilizeze.

"A ajuns luni într-o stare atât de proastă, avea lovituri, vânătăi, era rece şi abia respira", a declarat medicul pediatru care a preluat-o inițial. 

Citește și: VIDEO- Cutremurul din Turcia i-a distrus și pe românii stabiliți acolo. Imagini cu dezastrul

Acum micuța Aya a fost mutată într-o „locație sigură” de către o autoritate sanitară din Siria, a informat BBC News.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Direcția de Sănătate Afrin a luat această măsură de precauție pentru a o proteja pe fata, Aya, de posibile răpiri și fraude de adopție, a declarat o sursă pentru BBC.

cutremur turcia siria aya

Clădirea de unde a fost extrasă Aya

[Sursa foto: Captură YouTube]

Incident violent la spitalul unde se află Aya

Luni, a avut loc un incident violent la spitalul din regiunea controlată de opoziție, unde Aya era tratată.

Un asistent medical, însoțit de doi bărbați înarmați, l-ar fi bătut pe manager.

Șeful Direcției de Sănătate, dr. Ahmad Hajj Hassan, a negat afirmațiile de pe rețelele de socializare că ar fi fost o tentativă  dejucată de a o răpi pe Aya.

„Acuzațiile de răpire au fost o neînțelegere. Aceasta a fost o problemă în întregime internă legată de spital și nu a avut nicio legătură cu copilul”, a spus el pentru BBC.

Mii de oameni s-au oferit să adopte copilul săptămâna trecută, după ce povestea ei a fost descrisă pe larg de presa locală și internațională.

În aceste condiții, nu este exclus ca micuța Aya să fie văzută ca o sursă de îmbogățire pentru unele grupări infracționale din regiunea măcinată de război.

Cine va avea grijă de micuța Aya

Direcția de sănătate este însă hotărâtă să prioritizeze bunăstarea ei și să acționeze cu prudență în procesul de adopție, potrivit sursei citate.

Mama fetiței a intrat în travaliu la scurt timp după ce casa familiei lor din orașul Jindayris a fost distrusă de cutremurul de 7,8 grade care a lovit sudul Turciei pe 6 februarie.

Ea a murit după ce a născut-o pe Aya, care era încă legată de cordonul ei ombilical când a fost găsită de salvatori.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Imagini dramatice distribuite pe rețelele de socializare au arătat un bărbat purtând copilul, acoperit de praf, după ce fetița a fost scoasă din resturi.

Tatăl Ayei, patru frați și o mătușă au fost, de asemenea, uciși în dezastru. Khalil al-Suwadi, o rudă îndepărtată care se afla acolo când a fost trasă în siguranță, a adus copilul la spitalul din Afrin.

Managerul spitalului, Khalid Attiah, a spus că soția sa o alăptează pe Aya alături de propria lor fiică de patru luni și că vor avea grijă de ea până când va fi adoptată.

Cel mai probabil, Aya va fi adoptată și crescută de o mătușă îndepărtată și de soțul ei.

Jindaryis, la aproximativ 8 km (5 mile) de granița cu Turcia, a fost unul dintre orașele din Siria cele mai afectate de cutremur. Aproximativ 200 de clădiri de acolo s-au prăbușit complet.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si