Close sidebar
Close sidebar

Nou program de lucru la Paşapoarte. Anunţul Ministerului de Interne

Creşterea cu peste 450% a cererii de eliberare de paşapoarte şi cozile imense din ultimele zile au determinat Ministerul de Interne să modifice programul de lucru la birourile care eliberează aceste acte.

Diana Bostan,

Nou program de lucru la pașapoarte.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Programul de lucru al ghişeelor de la paşapoarte va fi prelungit de luni până vineri, între orele 08:00- 20:00, iar lucrul cu publicul se va desfăşura şi în weekend, pentru evitarea supraaglomerării, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Vor fi suplimentate staţiile de preluare a cererilor la nivelul structurilor teritoriale de paşapoarte

"În acest sfârşit de săptămână atât la nivelul municipiului Bucureşti, cât şi în teritoriu, Serviciile Publice Comunitare de Paşapoarte vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul (primiri cereri şi eliberări paşapoarte). Menţionăm totodată faptul că, pentru zilele de weekend, au fost deja operaţionalizate programările online în mai multe judeţe din ţară.

În acest moment, se întreprind măsuri pentru operaţionalizarea programărilor online şi pentru restul judeţelor, în vederea reducerii timpului de răspuns la solicitările primite din partea cetăţenilor", informează un comunicat al MAI.

Citeste si: VIDEO- Cozi imense la pașapoarte. Ministerul de Interne anunţă o creştere cu 417% a numărului de cereri, în perioada 1-8 martie

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Pentru a asigura eliberarea paşapoartelor într-un termen cât mai scurt, anumite categorii de solicitări au fost relocate, spre soluţionare, de la structurile de paşapoarte încărcate la cele cu un aflux mai mic.

Termenul mediu de eliberare a unui paşaport este de 2,77 zile lucrătoare

În data de 10 martie, termenul mediu, la nivel naţional, de eliberare a paşaportului simplu electronic a fost de 2,77 zile lucrătoare. Pe 10 martie, s-au efectuat 35.389 programări, pentru 60.381 de persoane (în scopul prezentării la ghişeu în următoarele 90 de zile), arată sursa citată.

Citeste si: VIDEO- Controale la sânge pentru refugiații fără pașapoarte biometrice. Maghiarii schimbă din nou regulile pentru refugiații care vor să intre în țara lor

Numărul de cereri depuse, până în 10 martie, este cu 449,51% mai mare decât perioada similară a anului trecut.

Totodată, au fost trimişi, zilnic, specialişti din cadrul Biroului Coordonare Metodologică şi Serviciul Control pentru sprijinirea activităţii şi fluidizarea afluxului de cetăţeni la sediul Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Bucureşti şi Ilfov din Mall Park Lake.

În prezent, în vederea personalizării paşapoartelor simple electronice, programul de lucru al Centrului Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice este de la ora 6,00 la ora 22,00, inclusiv în weekend.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI