Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret, Marius Nistor a anunțat noul protest al sindicaliștilor, unde vor fi prezente, vineri, 20.000 de persoane.

Marius Nistor, despre noul protest din Educație, organizat vineri

„În momentul de faţă, greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluţie care să fie acceptată de către colegii noştri şi când colegii noştri vor decide acest lucru.

Noi suntem deschişi la negocieri”, a anunţat Nistor.

Citește și: Grevă sănătate 2023. Cât va dura greva sindicaliștilor SANITAS?

Întrebat dacă se va ajunge la amânarea examenelor, Marius Nistor a spus: „Nu ştiu, în momentul de faţă nu am ajuns în faza în care putem vorbi de amânarea examenelor, dar cu cât se lungeşte acest conflict de muncă, există şi acest risc”.

Citește și: Greva din învățământ continuă: astăzi este așteptată o nouă rundă de negocieri

Declarațiile lui Marius Nistor în contextul suspendării grevei pe perioada examenelor

Nistor a mai spus că Ministerul Educației poate propune suspendarea grevei doar pe perioada examenelor, însă, decizia ține strict de cadrele didactice.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Totul depinde de Guvernul României. Aşteptăm reacţia Guvernului”, a afirmat el. ”Noi am spus foarte clar ce vrem, vrem garanţi vizavi de grila de salarizare şi binenţeles salariul debutantului, care ar trebuie să fie echivalentul salariului mediu brut pe ecoonomie. Deci, în momentul în care vor exista aceste garanţii, colegii noştri vor hotărî în cunoştinţă de cauză”, a continuat liderul de sindicat.

Citește și: Cum influențează greva desfășurarea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională

Președintele Federației Sindicatelor din Educație a informat că 20.000 de persoane vor veni la protest și că până acum s-au retras 15.000 de persoane: „În grevă nu sunt doar membri de sindicat. Din datele ministerului, s-au retras 15.000 de oameni, majoritatea nu sunt membri de sindicat. Deci, procentul este nesemnificativ şi nu influenţează, per ansamblu, legalitatea acestei acţiuni de protest”.

Citește și: VIDEO- Continuă sau nu greva? Ligia Deca: „Peste 15.000 de persoane au renunţat la grevă, de la 1 iunie”

Marius Nistor a mai evidențiat că „în niciun caz nu trebuie acuzat vreun cadru didactic care s-a retras din acțiunea de grevă că ar fi spărgător de grevă”.

„Dacă există această nemulţumire continuă, asta înseamnă că ceea ce s-a solicitat nu s-a oferit în totalitate. Să aibă încredere în noi”, a transmis Nistor părinților.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si