Close sidebar
Close sidebar

Noul simptom întâlnit la pacienții bolnavi de COVID-19

S-a descoperit un nou simptom întâlnit la pacienții bolnavi de COVID-19. Medicii avertizează să fie urmărite aceste semne.

Georgiana Balaban,

s-a descoperit un nou simptom covid 19 [Sursa foto: google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Simptomele digestive sunt tot mai întâlnite la pacienții diagnosticați cu COVID-19. Cadrele medicale au transmis că noul coronavirus este un virus volatil, care poate afecta mai multe organe. Tot mai mulți pacienți infectați au depistat schimbări la nivelul sistemului digestiv, iar o serie de simptome pot indica infectarea cu acest virus.

Pacienții infectați cu COVID-19 spun că printre noile simptome depistate se numără și diareea, chiar dacă se credea inițial că manifestările respiratorii sunt cele mai întâlnite în infectarea cu noul coronavirus.

Specialiștii spun că unele simptome pot apărea înaintea celor respiratorii, iar persoanele care suspectează că ar putea fi infectate, trebuie să țină cont de orice modificare notabilă de la nivel digestiv. Astfel că au fost analizate date de la 204 pacienți infectați cu coronavirus, cu vârstă medie de aproximativ 55 de ani.

Conform studiului, timpul mediu de debutare între simptome și internare a fost de 8 zile, acest lucru fiind valabil pentru cei care au manifestat din prima deficiențe respiratorii.

Noul simptom întâlnit la pacienții bolnavi de COVID-19

„Clinicienii trebuie să țină cont de faptul că simptomele digestive, cum ar fi diareea, pot fi o caracteristică a COVID-19 și că suspiciunea ar putea fi ridicată mai devreme în aceste cazuri, fără să se aștepte apariția simptomelor respiratorii”, atrag

atenția cercetătorii chinezi din Wuhan.

Pentru persoanele care au acuzat modificări ale tranzitului intestinal și al digestiei, această perioadă este mai mare, în comparație cu pacienții care nu au manifestat astfel de simptome. Oamenii care au prezentat manifestări digestive, cer tratament mai târziu, fără să suspecteze că sunt infectați cu noul coronavirus.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

nou simptom covid 19 [Sursa foto: google]

Citeste si: Vaccinul împotriva COVID-19. Cum va fi distribuit antidotul către cei șapte miliarde de locuitori ai lumii

Citeste si: Alexandru Rafila, aruncă bomba: "Sper ca de Crăciun să..."

Citeste si: S-au descoperit două noi simptome în contaminarea cu noul coronavirus

„Nu sunt niște manifestări rare, mai mult de 50% dintre pacineții cu covid au manifestări digestive, jumătate dintre ei nu au fenomene respiratorii, adică se prezintă doar cu diaree sau greață, vomă sau inapetență sau dureri abdominale”, susține Ștefan Jianu, medic flebolog.

Simptome prezentate de pacienții COVID-19

Pierderea apetitului, diaree, vărsături, dureri abdominale, însă nu și modificări respiratorii, se numără printre simptomele prezentate de pacienții cu probleme digestive. Mai mult, agravarea bolii poate avea loc și fără simptomatologie respiratorie, și doar cu cea digestivă, aceste probleme devenind mai grave.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Adevărul dureros al morții artistului Liam Payne. Ce au descoperit autoritățile- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Alertă națională. Românii primesc o veste proastă. COVID-19 a suferit schimbări majore

„În acest studiu, pacienții cu COVID-19 cu simptome digestive au un rezultat clinic mai rău și un risc mai mare de decese în comparație cu cei fără simptome digestive, subliniind astfel importanța includerii unor simptome precum diaree în suspicionarea precoce a COVID-19, înainte ca simptomele respiratorii să se dezvolte”, a declarat dr. Brennan Spiegel, co-redactor-șef al Jurnalului American de Gastroenterologie, într-un comunicat de presă.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI