Un studiu publicat recent în revista eBioMedicine a scos la iveală faptul că există o nouă boală autoimună care poate afecta în special persoanele care sunt deja infectate cu virusul COVID-19.

Mip-C, care este prescurtarea de la Miopatie Inflamatorie și Cutanee asociată COVID, a fost descoperită de un grup de cercetători condus de către Universitatea din California și Departamentul de Reumatologie al Universității din Leeds.

Citește și: Cum se formează furtunile torențiale de vară și ce spun meteorologii despre perioada cu care pot fi prognozate

covid-19, boala autoimuna, afectiune,

Ce este cu adevărat Mip-C și cu ce simptome este asociată

Mip-C este o afecțiune autoimună similară cu o altă boală, anti-Mda5 pozitivă, însă există niște diferențe semnificative între cele două. Potrivit studiului în care au fost analizate 60 de cazuri, 8 dintre persoanele infectate au decedat. Autorii studiului consideră că infectarea cu COVID-19, chiar dacă forma este una ușoară, poate reprezenta un factor de risc și poate determina apariția Mip-C.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În ceea ce privește Mip-C, simptomele includ inflamația musculară, erupții cutanate, inflamația severă a plămânilor și vasospasmul mâinilor, cunoscut și sub denumirea de fenomenul Raynaud, notează elmundo.es

„Această boală subliniază efectele virusului, care poate afecta mai multe organe”, a explicat Fabrizio Pregliasco de la Universitatea din Milano.

Descoperirea Mip-C nu este surprinzătoare pentru o parte din  comunitatea medicală. Astfel se observă puterea SARS-CoV-2 de a interacționa cu diverse componente ale proceselor biologice, inclusiv cu enzima MDa5, mai precizează specialiștii.

Citește și: Tânăra care a fost smulsă de valuri chiar de sub ochii iubitului, găsită fără suflare la kilometri distanță! Sora Dianei, declarații dureroase: „Toată lumea a văzut, dar nimeni nu a ajutat-o”

covid-19, boala autoimuna, afectiune,


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si