Șase persoane: trei bărbați și trei femei, cu vârste între 19 și 84 de ani din București, un bărbat în vârstă de 31 de ani din județul Dâmbovița care a călătorit în Marea Britanie, un bărbat de 43 din judetul Ilfov cu istoric de călătorie în Belgia și un altul de 49 de ani din județul Prahova sunt cele nouă cazuri noi de infectare cu varianta Omicron în România.

Citeste si: Ministrul de Interne, Lucian Bode: Valul 5 al pandemiei vine în maxim trei săptămâni

În total, 25 de cazuri de Omicron în România

Până în acest moment, pe teritoriul României au fost confirmate 25 de cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, au precizat cei din Ministerul Sănătății.

Din cele nouă cazuri recente cu Omicron, cinci persoane sunt nevaccinate, restul fiind imunizate cu schemă completă. Mai multe detalii privind legătura epidemiologică și starea de sănătate urmează să fie actualizate.

Citeste si: Schimbare de ultim moment în privința certificatului Covid. Guvernul face un pas înapoi

Cazuri suspecte la Iași

Două cazuri suspecte de infectare cu tulpina Omicron au fost depistate la Iași. Unul dintre cazuri îl vizează peun bărbat în vârstă de 49 de ani, din județul Vaslui, vaccinat cu schemă completă în 2021 și trecut prin boală în octombrie 2020.

Acesta are o formă ușoară a bolii, cu febră și durere de cap.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Doctorul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a informat miercuri, 22 decembrie, că probe recoltate de la două persoane infectate cu COVID-19, la care există suspiciunea de prezență a variantei Omicron, au fost trimise pentru secvențiere la Institutul „Matei Balș”.

Citeste si: Comisia Europeană anunță că noul test PCR detectează varianta Omicron fără a fi nevoie de o secvențiere

„Astăzi, am ridicat suspiciunea înaltă, în cazul a doi pacienți, de infectare cu varianta Omicron. Am trimis spre București probele recoltate așteptând secvențierea și, probabil, confirmarea. Un pacient este internat în cadrul Spitalului Parhon, iar proba celuilalt a venit prin intermediul DSP. Dr. Florin Roșu: Pacoentul care este internat se află la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din județul Vaslui, care s-a prezentat la spital cu o afecțiune urologică. Acesta nu a călătorit nicăieri în ultimele două săptămâni și nici nu știe să se fi întâlnit recent cu persoane care au fost în străinătate", a declarat Florin Roșu. 

Citeste si: Cum i-a urat Ileana Sterp "La mulți ani!" cumnatei sale pe Instagram. Logodnica lui Culiță Sterp a blocat-o în mediul online: "Ne-am greșit și ne-am zis vorbe la nervi!"- kfetele.ro

Citeste si: Povestea cuplului care a renunțat la casa lor pentru a trăi permanent pe mare. Ce i-a determinat să facă acest pas radical- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Individul pare să sufere de o formă ușoară a bolii, dar a rămas în spital pentru supraveghere și tratament specific.

Citeste si: Rafila: ,,În România este un mit că persoanele care au diverse boli cronice nu ar trebui să se vaccineze"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si