Noua declaraţie pe proprie răspundere 15 mai. Data de 15 mai va însemna, pentru cei mai mulţi din români, renunţarea la obligativitatea unei declaraţii pe proprie răspundere când ies din casă. Măsura nu va fi însă una general valabilă. Cine va trebui să scrie în continuare o declaraţie?

Odată cu 15 mai, românii nu vor mai fi nevoiţi să iasă din casă cu o declaraţie pe proprie răspundere, completată şi semnată.

Se pare totuşi că vor există şi excepţii de la această normă de relaxare.

Citeste si: Coronavirus: Descoperirea momentului vine din Italia

Noua declaraţie pe proprie răspundere 15 mai
Noua declaraţie pe proprie răspundere 15 mai

Noua declaraţie pe proprie răspundere 15 mai. Ce spune Marcel Vela?

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că, cel mai probabil, doar persoanele care locuiesc în zonele carantinate vor mai fi nevoite să completeze declaraţiile.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Noua declaraţie pe proprie răspundere 15 mai. “Vor fi toate deplasările în altă zonă, în altă analiză şi, probabil sau aproape sigur, nu vor avea nevoie de acele declaraţii. Noi ne dorim să nu aibă nimeni nevoie de declaraţii, în ipoteza în care trendul va fi descendent al cazurilor înregistrate în statistica medicală şi vom fi încă două săptămâni la fel de responsabili.

Mai sunt două săptămâni până la această decizie şi ne dorim toţi, din tot sufletul, să nu fie o explozie de cazuri care ar putea să pună în pericol perspectiva optimistă la care

ne gândim cu toţii: şi domnul preşedinte, şi Guvernul, şi toţi cetăţenii. Noi avem în analiză şi dorim să nu mai fie declaraţii pe proprie răspundere decât în zonele carantinate”, a precizat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Citeste si: Ministrul Muncii a declarat că pensiile românilor vor crește

Noua declaraţie pe proprie răspundere 15 mai
Noua declaraţie pe proprie răspundere 15 mai

Decizia finală va fi luate peste câteva zile

Toate aceste decizii finale vor fi luate, cu o zi înainte sau chiar în ziua expirării stării de urgenţă, de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, într-o şedinţă ce va fi prezidată de către premierul Ludovic Orban, capital.ro.

Noua declaraţie pe proprie răspundere 15 mai. Există posibilitatea ca, pe perioada stării de alertă, şi alte zone din România să fie introduse în carantină, dacă situaţia o impune.

Citeste si: Coronavirus în Franţa- Au fost raportate 330 de decese în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si