Noua ''delicatesă'' în China: O porţie de pietre prăjite
Un nou fel de mâncare câștigă popularitate în China, în vremuri economice grele.
În vremuri economice dificile, un nou ingredient care permite economisirea banilor pentru prepararea mâncărurilor înăbușite câștigă popularitate în rândul utilizatorilor chinezi de internet: pietrele, potrivit The Guardian.
Videoclipurile cu bucătarii care prepară roci prăjite sunt cea mai recentă tendință pe rețelele de socializare chinezești. Unele arată bucătari care prăjesc pietricele cu usturoi și ardei iute în piețele de noapte aglomerate, în timp ce altele înfățișează scene cu săteni care gătesc pietre proaspăt pescuite pe malul unui râu.
Oricum ar fi preparată, mâncarea, cunoscută sub numele de suodiu (suge și aruncă), are o revenire, cel puțin în videoclipurile în care oamenii își păcălesc prietenii neștiutori. În timp ce unii bucătari online insistă că este un fel de mâncare delicioasă, alte videoclipuri îi arată pe clienții neștiutori care scuipă pietrele cu groază.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Un videoclip cu aproape 800.000 de vizualizări arată un bucătar care oferă o porție de suodiu pentru 16 yuani (1,74 lire sterline), ceea ce unii au spus că este scump având în vedere că ingredientele pot fi refolosite. Se spune că acest fel de mâncare datează de sute de ani, când barcagiii din provincia Hubei, care nu are ieșire la mare, rămâneau fără animale și legume în timp ce călătoreau de-a lungul râului Yangtze, așa că au apelat la minerale.
Nu este surprinzător faptul că, potrivit unei istorii a acestui fel de mâncare, popularitatea sa a dispărut după ce dezvoltarea economică și navele motorizate au ajuns în Hubei, reducând astfel șansele ca barcagiii să rămână blocați fără provizii.Acest fel de mâncare este, de asemenea, legat de poporul Tujia, o minoritate etnică originară din lanțul muntos Wuling, care se află la granița dintre Hubei, Hunan și Guizhou. Potrivit unui blog culinar, pietrele de râu au un gust natural de pește, care este potențat atunci când sunt prăjite la foc mare.
Citește și: Brânza topită: perfectă pentru sendvișurile copilului tău
Dar, indiferent de atracția lor culinară, mulți oameni nu sunt convinși. Unele persoane au semnalat riscurile de sufocare. Un alt comentator prezice că următoarea tendință alimentară va fi un ingredient mai ușor de înghițit: noroiul.