Poliția Română a atras atenția asupra unei noi înșelătorii care circulă pe internet. Infractorii se folosesc de o poveste emoționantă despre o bătrână ce are o avere de oferit. 

Ce au transmis autoritățile

Poliția Română a transmis printr-un mesaj pe pagina de Facebook că astfel de metode sunt înșelătoare și nu trebuie să cădem în plasa hoților. Autoritățile ne sfătuiesc ca în astfel de cazuri să blocăm numărul de pe care infractorii încearcă să ne contacteze.

Nu vă lăsați păcăliți prin această înșelătorie, care circulă prin diverse metode de mesagerie online, folosindu-se mai multe scenarii. Varianta de față este această „bătrânică”, care are de oferit o avere. Mâine, poate apare un bărbat din Orientul Mijlociu, care deține o avere colosală și ce să vezi, cât ai clipi, te face om!

Tot ce trebuie să faci, și aici trebuie să vă dea și vouă cu virgulă: Doar să trimiți înainte niște bani.

Banii nu cad din cer! Doar în filme! Blocați numărul de la care ați primit  solicitarea de a trimite diverse sume de bani, în schimbul promisiunilor de îmbogățire și sesizați Poliția!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mulțumim pentru atenție și pentru distribuire!# PolițiaRomână ”, a scris Poliția Română pe pagina de Facebook.

Citeste si: Un tâlhar a fost prins după ce a smuls un telefon mobil din mâna unei femei

Înșelătorie prin SMS

O altă înșelătorie goleşte cardurile românilor care se grăbesc și accesează un link primit în acel mesaj, pe telefon.

Oamenilor li se propune angajarea pentru un salariu foarte bun, însă, în loc să-şi umple cardurile, ajung fără niciun ban în cont. 

Citeste si: Regina Elisabeta a II-a dezvăluie cât de rău s-a simțit după infectarea cu Covid-19

La finalul SMS-ului, este lăsat un număr de contact la care presupuşii angajatori pot fi contactaţi prin Whatsapp sau este inserat un link, către o conversaţie.

Citeste si: Atenționare Cod galben de ninsori. Vânt puternic în estul, sud-estul şi sud-vestul ţării

Zeci de români s-au plâns deja la autoritatea în domeniu pentru aceste SMS-uri, prin care le este promis un loc de muncă bine plătit. Astfel de mesaje sunt trimise de pe numere de telefon din ţări precum Germania, Olanda sau Anglia. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si