„Parlamentul European a adoptat măsuri noi pentru siguranța rutieră. Astfel, șoferii care comit infracțiuni la volan și rămân fără permis, nu vor mai putea conduce în nicio țară din Uniune. Colega mea, Larisa Rațiu, vine cu detalii”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Cu permisul suspendat și în alte țări din UE

„Directiva votată în Parlamentul European îi vizează pe șoferii implicați în accidente cu victime, dar și pe cei care sunt prinși la volan băuți, drogați sau conduc cu viteză.

Ei bine, aceștia vor rămâne fără permis nu doar în țara lor, ci și în celelalte țări din Uniune.
Statele membre trebuie să transpună Directiva UE în legi naționale. Asta înseamnă că și România trebuie să se alinieze la această decizie. Trebuie creată o bază de date comună a permiselor auto, la care să aibă acces polițiștii din toate țările Uniunii Europene.

Citește și: VIDEO- Au murit înainte de petrecerea lor aniversară. Doi tineri au intrat cu mașina într-un camion

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Această inițiativă vine după ce numărul accidentelor rutiere grave a crescut considerabil. Cel mai recent raport Eurostat arată că numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a crescut cu 6% în 2023, față de anul anterior.


Legea actuală spune că un conducător auto rămâne cu permisul suspendat doar în țara în care i-a fost emis documentul”, a transmis Larisa Rațiu, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si