Tehnologia a avansat rapid și în rândurile bisericii. În România a apărut prima biserică virtuală care pune la dispoziția credincioșilor spovedania online, rugăciunile, acatistele și chiar discuții cu preoții virtuali.

Credincioșii se pot spovedi online în biserica virtuală

BisericaGPT este prima biserică virtuală din România, bazată pe Inteligența Artificială. Pe site-ul bisericii, oamenii se pot ruga, spovedi, da acatiste și pot vorbi cu preoții virtuali.

Citește și: Călugărul de 100 de ani de la Curtea de Argeș, sfaturi pentru români în postul Paștelui

Potrivit protv.ro, răspunsurile sunt generate automat, folosind Inteligența Artificială și tehnologia ChatGPT. Cu toate acestea, răspunsurile generate automat sunt limitate, iar utilizatorilor li se va cere să facă o donație în schimbul răspunsurilor divine.

Citește și: Când trebuie să te împărtășești înainte de Paște? Sfatul preoților!

Spovedania online îi costă pe credincioși de la 4,2 euro, sumă care poare fi plătită cu PayPal. În același timp, donațiile se pot face o singură dată, lunar sau anual.

Citește și: Oamenii se pot spovedi și online. Inteligența artificială îi înlocuiește pe preoți

Oamenii se pot spovedi și online. Inteligența artificială îi înlocuiește pe preoți

Spovedania se poate face și online. Inteligența artificială a luat locul preoților. N-o să-ți vină să crezi cât de ușor este.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Creștinii merg adesea  să se spovedească. Aceștia aleg să-și mărturisească păcatele comise, în fața preotului, pentru a fi iertate de Dumnezeu. Doi tineri din Italia au creat o platformă prin care oamenii se pot spovedi în fața sfinților preferați, iar inteligența artificială le va răspunde.

Citește și:  Ce rol are asteroidul Vesta in astrologie. Cum influențează poziția lui in astrograma

Spovedania este o taină a creștinismului, unde se spun păcatele spre a fi iertate de către Dumnezeu. Preoții au rolul de a-i ghida pe credincioși, dar acum, se poate face totul online.

S-a creat o platformă, unde, acest proces a fost simplificat, iar totul se poate face de acasă.

Spovedanie online

În Italia există un site unde oamenii intră pentru a fi mai aproape de divinitate. Se pot spovedi online în fața sfinților preferați, gama din care pot alege este una destul de mare, de la San Francesco, San Gennaro ori Santa Rita.

Un credincios a explicat cum s-a simțit în timpul spovedaniei online. Bărbatul l-a ales pe Padre Pio fiindcă era disponibil, ceilalți sfinți aveau un timp de așteptare mult prea mare. Cu ajutorul inteligenței artificiale „sfântul” i-a oferit mai multe sfaturi pe care să le urmeze, oferindu-i o perspectivă nouă. La

final, i-a fost trimisă și o icoană pe email.

Citeste si:  Doi tineri din București au intrat cu mașina într-o gură de metrou după ce au făcut o cursă și apoi s-au certat cu polițiștii: „Nu mă zăpăci”- kanald.ro

Citeste si:  Clipe grele pentru Mara Bănică. A decis că e mai bine pentru familia ei: „Mi-am luat copiii și mama și ne-am dus departe de acasă”- wowbiz.ro

Citește și:  Credință la înălțime

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Această platformă a fost creată de doi tineri. Ei au venit cu ideea în timpul pandemiei când nu s-a putut organiza pelerinajul anual de la Padova, la biserica San Antonio.

Citește și:  Sânzienele sau Drăgaica. Legenda, tradiții si superstiții

Cei doi au organizat și un eveniment online, unde au avut un public numeros, peste 50.000 de credincioși au venit alături de ei. Au decis să creeze un astfel de site după ce au aflat că dorința creștinilor este de a vorbi și a fi ascultați de sfinții preferați, reușind să primească cele mai bune sfaturi cu privire la situația în care se află.

Prin intermediul platformei, oamenii sunt liberi să-și spună cele mai intime gânduri, dar și problemele prin care trec, fără să aibă nicio rușine sau să fie constrânși.

Citește și:  Zodiac Chinezesc: Anul 2023 este Anul Speranței. Zodiile hărăzite cu noroc în Anul Iepurelui de Apă. Vor avea parte de o perioadă magică


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si