Piesele vestimentare pentru care ața și acul au fost înlocuite cu tehnologia de ultimă generație sunt unice în lume. Ideea aparține unui desginer și unui arhitect, care au colaborat cu o campanie specializată în printarea 3D.

Citește și: VIDEO- Decorațiunile de pe clădirile unui oraș, transpuse direct pe haine

Vlad Tenu, arhitect: ”Au fost folosite o serie de procese digitale, de algoritmi care au transformat, de fapt, motivul tradițional într-un motiv abstractizat, tridimensional care este printat cu ajutorul acestor mașini.”

Noua modă: Piese vestimentare cu modele printate 3D

Hainele create cu ajutorul tehnologiei sunt expuse în Palatul Culturii din Iași în cadrul unui eveniment de modă dedicat creativității. Înainte să ajungă la noi în țară, piesele vestimentare au fost expuse și în Italia, la Milan Design Week.

Lana Dumitru, designer vestimentar: ”Au fost primite foarte bine având în vedere că este o tehnică nouă, nemaiîntâlnită în lume, folosită pentru prima oară în designul de modă.”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vizitatorii au fost de-a dreptul fascinați de expoziția unicat și cu toate că astfel de piese vestimentare nu vor fi de vânzare în viitorul apropiat, cu toții și-ar dori să le poarte câteva.

”Le-aș purta, dar probabil că nu mi-aș permite, nu știu încă cum ai putea ieși în lume cu așa opere de artă.”, a transmis un vizitator.

”E foarte interesant conceptul și la asta ne uităm acum, încercăm să analizăm cumva aplicațiile acolo și am văzut că sunt diferite elemente cumva.”

, a spus un alt vizitator.

Colecția este o celebrare a diversității culturale românești, așa că fiecare centimetru de broderie 3D are o semnificație aparte. 

Artiștii și-au dorit să aducă în prim-plan moștenirea culturală lăsată de predecesori și au adaptat-o vremurilor noastre. Motivele grafice transmise din generație în generație au fost reinterpretate cu ajutorul designului computațional.

Cei care nu au reușit, încă, să admire capodoperele vestimentare o mai pot face până la sfârșitul lunii mai.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si