Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Noua modă: Piese vestimentare cu modele printate 3D

Care ar fi rezultatul atunci când tradiția românească se îmbină cu tehnologia? Asta ne arată un designer vestimentar și un arhitect, care au creat mai multe piese vestimentare cu modele printate 3D. Broderiile și cusăturile stilizate, care se regăsesc pe haine, au fost realizate cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, transformându-le, astfel, în adevărate opere de artă.

Redactia Stirile Kanal D,

Noua modă: Piese vestimentare cu modele printate 3D

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Piesele vestimentare pentru care ața și acul au fost înlocuite cu tehnologia de ultimă generație sunt unice în lume. Ideea aparține unui desginer și unui arhitect, care au colaborat cu o campanie specializată în printarea 3D.

Citește și: VIDEO- Decorațiunile de pe clădirile unui oraș, transpuse direct pe haine

Vlad Tenu, arhitect: ”Au fost folosite o serie de procese digitale, de algoritmi care au transformat, de fapt, motivul tradițional într-un motiv abstractizat, tridimensional care este printat cu ajutorul acestor mașini.”

Noua modă: Piese vestimentare cu modele printate 3D

Hainele create cu ajutorul tehnologiei sunt expuse în Palatul Culturii din Iași în cadrul unui eveniment de modă dedicat creativității. Înainte să ajungă la noi în țară, piesele vestimentare au fost expuse și în Italia, la Milan Design Week.

Lana Dumitru, designer vestimentar: ”Au fost primite foarte bine având în vedere că este o tehnică nouă, nemaiîntâlnită în lume, folosită pentru prima oară în designul de modă.”

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Vizitatorii au fost de-a dreptul fascinați de expoziția unicat și cu toate că astfel de piese vestimentare nu vor fi de vânzare în viitorul apropiat, cu toții și-ar dori să le poarte câteva.

”Le-aș purta, dar probabil că nu mi-aș permite, nu știu încă cum ai putea ieși în lume cu așa opere de artă.”

, a transmis un vizitator.

”E foarte interesant conceptul și la asta ne uităm acum, încercăm să analizăm cumva aplicațiile acolo și am văzut că sunt diferite elemente cumva.”, a spus un alt vizitator.

Colecția este o celebrare a diversității culturale românești, așa că fiecare centimetru de broderie 3D are o semnificație aparte. 

Artiștii și-au dorit să aducă în prim-plan moștenirea culturală lăsată de predecesori și au adaptat-o vremurilor noastre.

Motivele grafice transmise din generație în generație au fost reinterpretate cu ajutorul designului computațional.

Cei care nu au reușit, încă, să admire capodoperele vestimentare o mai pot face până la sfârșitul lunii mai.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI