Potrivit Agerpres, autorii studiului sustin ca reducerea continutului de nicotina din tigari are beneficii imense si dezavantaje minime prin faptul ca le permite actualilor fumatori sa se lase de fumat si sa ii impiedice pe tineri sa devina dependenti.

"Fumatul continuă să afecteze sănătatea şi vieţile fumătorilor, existând o nevoie stringentă de a reducere rata fumatului în Noua Zeelandă şi în multe locuri ale lumii”, susţine profesor Chris Bullen, co-autor al studiului.



„Una dintre modalităţile de reducere a fumatului este ca acesta să dea mai puţină dependenţă prin reducerea considerabilă a nivelului de nicotină din tutun”, a completat specialistul.

„Abordarea noastră îşi doreşte să întrerupă legătura dintre dependenţa de nicotină şi utilizarea tutunului ars, ceea ce are efecte dăunătoare pentru sănătate”, a explicat Bullen.

Ţigările cu un nivel scăzut de nicotină s-au dovedit benefice pentru actualii fumători — consumul total de nicotină a scăzut, la fel şi gradul de dependenţă de fumat şi numărul de ţigări fumate pe zi. De asemenea, studiul subliniază că s-a observat o creştere a şanselor de renunţare la acest obicei.

Bullen a adăugat că „temerile că oamenii fumează astfel de ţigări mai intens nu sunt susţinute de dovezile studiului”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Ce este glosofobia, frica de care suferă trei din patru persoane. Poate duce chiar la simptome fizice- antena3.ro

Citeste si: Facturile Nordis, prezentate de Marcel Ciolacu, prezintă mai multe semne de întrebare cu privire la veridicitatea lor- stirileprotv.ro


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si