Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi variante' a coronavirusului SARS-CoV-2 au fost identificate în ultimele zile în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde această mutaţie ar putea avea o legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, a declarat, luni, ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock.

Citeste si: Restricții și mai dure în Londra, din cauza numărului record de cazuri COVID-19

''Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu răspândirea rapidă în sud-estul Angliei'', a spus ministrul Hancock într-o intervenţie în faţa parlamentului. ''Analizele iniţiale sugerează că această variantă creşte mai repede decât variantele existente'', a adăugat el, potrivit Agerpres.

"Este foarte improbabil ca această mutaţie să nu răspundă unui vaccin''

''Trebuie să subliniez în acest stadiu că deocamdată nu există nimic care să sugereze că ar fi mai probabil ca această variantă să provoace o afecţiune gravă, iar ultimele date clinice arată că este foarte improbabil ca această mutaţie să nu răspundă unui vaccin '', a explicat ministrul britanic al Sănătății.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Oficialii au observat în ultima săptămână o creştere foarte puternică, exponenţială, a virusului la Londra, Kent, în părţi din Essex şi Hertfordshire, dar nu se ştie cât de mult aceasta este din cauza noii variante de SARS-CoV-2

, dar, indiferent care ar fi cauza, trebuie să acţionăm rapid şi decisiv'', a indicat ministrul Matt Hancock.

Citeste si: Turcia va impune lockdown total timp de cinci zile, începând din 31 decembrie

Măsuri mai stricte în Londra

Directorul medical al Angliei, Chris Whitty, a declarat că depistarea noii tulpini a coronavirusului nu este motivul deciziei de a plasa Londra în categoria a treia a restricţiilor- motivul fiind creşterea bruscă a infecţiilor.

Whitty a spus că nu există dovezi că rezultatul clinic ar fi diferit pentru noua variantă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat că Marea Britanie a raportat noua tulpină, dar a adăugat că mutaţiile nu sunt neobişnuite, o opinie reiterată şi de alţi câţiva experţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si