Numărul de ţări şi teritorii în care se află tulpina britanică de coronavirus se ridică la 70 la 25 ianuarie, adică cu 10 în plus faţă de 19 ianuarie, a anunţat, miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Varianta sud-africană care, la fel ca cea britanică, este mult mai contagioasă decât era virusul original SARS-CoV-2, continuă să se răspândească, şi este prezent în 31 de ţări, potrivit AFP.

Citeste si: Focar cu noua tulpină de COVID-19 la o școală din București? Câte cazuri noi sunt și ce se întâmplă cu deschiderea școlilor?

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Varianta de coronavirus detectată la începutul lui ianuarie în Japonia şi originară din Manaus, în nordul Braziliei, este dominantă în Amazonia, ceea ce confirmă temerile privind contagiozitatea sa, a declarat miercuri un cercetător pentru AFP.

Ministerul Sănătăţii: trei noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, trei noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus. Două sunt din focarul de la Şcoala 28, iar al treilea caz este la o femeie carantinată la domiciliu.

Citeste si: Focar de coronavirus la o școală din București: Este vorba de infectări cu noua tulpină!

noua tulpină coronavirus
Noua tulpină COVID-19 face ravagii.[Sursa foto: PixaBay]

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a anunţat, miercuri, că au fost confirmate trei noi cazuri de infectare cu noua tuplină de coronavirus. Două dintre cazuri sunt la persoane din focarul de la Şcoala 28 din Bucureşti, iar un caz este nou.

Cel de-al treilea caz este la o femeie, carantinată la domiciliu şi care se simte bine.

Citeste si: Noua tulpină a coronavirusului face ravagii în întreaga lume. Comisia Europeană îndeamnă țările să nu renunțe la restricții

8 cazuri de infectare cu tulpina britanică

”Sunt trei teste pozitive de astăzi, două dintre ele sunt ale persoanelor care provin din focarul precedent. Un caz este nou, o persoană tânără. Am luat legătura cu dânsa, are o stare generală bună, carantinată cu prietenul, de asemenea, confirmat pozitiv.(...) Testarea s-a făcut în cazul ambelor persoane, testul doamnei a ridicat suspiciunea tulpinii din Marea Britanie, drept pentru care s-a procedat mai departe la secvenţiere”, a declarat Andreea Moldovan.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si