Noua tulpină a coronavirusului, detectată în Marea Britanie, dar și în alte țări europene, a fost confirmată în Australia. Oficialii din New South Wales (NSW), cel mai populat stat al Australiei, au raportat duminică șase noi cazuri de COVID-19 în rândul persoanelor care s-au întors din străinătate și aflate în carantină, anunțând că două dintre cazuri sunt contagieri cu noua tulpină mai contagioasă a coronavirusului.
Autoritățile australiene au subliniat că nu cred că persoanele infectate cu
noua tulpină de coronavirus au circulat în comunitate. „Am avut câțiva călători care s-au întors din Regatul Unit cu mutația specifică”, a declarat directorul medical al NSW, Kerry Chant. Oficialii de la Canberra au anunțat că nu iau în calcul suspendarea legăturilor aeriene cu Marea Britanie.
Citeste si: Noua tulpină de SARS-COV-2 "virusează" bursele pe final de an
„Toată lumea care vine din Regatul Unit intră într-o carantină de 14 zile la hotel și nu există niciun risc atât timp cât carantina funcționează atât de bine”, a declarat directorul medical al Australiei, Paul Kelly, citat de Hotnews.
Noua tulpină de coronavirus, "prezentă peste tot"
Noua mutație a coronavirusului, denumită VUI-202012/01, a fost depistată până acum în Marea Britanie, Australia, Danemarca și Italia, potrivit Sky News. Se crede de asemenea că aceasta ar fi ajuns și în Franța, Italia și Africa de Sud dar cazurile nu au fost confirmate oficial încă.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Oamenii de știință avertizează că toate afirmațiile ce susțin că aceasta ar fi mai virală, dar nu neapărat mai agresivă și mai rezistentă în fața vaccinurilor sunt deocamdată concluzii preliminare.
Experții mai spun că noua variantă ar putea fi prezentă și în alte colțuri ale lumii, dar că nu a fost detectată, deoarece nu toate țările au capacitatea de a identifica mutațiile, scrie revista de specialitate Sciencemag.
Citeste si: Prospect vaccin Covid. Care sunt efectele adverse pe care este important să le cunoști
Testele obișnuite de detectare a virusului nu evidențiază și mutațiile acestuia.
Noile tulpini pot fi identificate numai prin secvențiere genetică, o metodă de citire a întregului cod genetic, o analiză avansată de laborator.
”Marea Britanie și Danemarca sunt țările cele mai prolifice atunci când vine vorba despre secvențiere genetică”, spune Emma Hodcroft, specialistă în genetică virală la Universitatea din Berna. Multe țări însă nu se ocupă cu secvențierea genetică sau fac foarte puține eforturi în acest sens, potrivit Libertatea.
”Asta înseamnă că noua variantă ar putea fi, de fapt, prezentă și în alte țări, doar că nu a fost încă detectată”, spune aceasta.