Varianta Delta are potențialul de a deveni tulpină majoritară la nivel global, nu doar în anumite țări, fiind responsabilă de un număr mare de infecții, predominant la persoanele nevaccinate.

Citeste si: Câți români vaccinați au murit de COVID-19 în ultima săptămână

Noua tulpina coronavirus. Simptome

Potrivit autorităților medicale, simptomele clasice de Covid la care ar trebui să fie atenți oamenii sunt:

- tuse
- febră

Febra rămâne destul de frecventă, dar pierderea mirosului nu mai apare între primele 10 simptome.
Frisoanele, pierderea poftei de mâncare, durerile de cap și durerile musculare erau printre cele mai frecvente, alături de simptomele clasice.
Potrivit cercetătorilor de la ZOE COVID Symptom Study, strănutul în exces este de asemenea un simptom că ai varianta Delta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Datele noastre arată că oamenii care s-au vaccinat și apoi sunt testați pozitivi la Covid sunt mai predispuși să prezinte simptome precum strănutul coparativ cu cei nevaccinați”, au scris cercetătorii.

Medicii din SUA de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că  simptomele în cazul variantei Delta  sunt mai multe și seamănă mai degrabă cu cele pentru răceală.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că nu sunt necesare rapeluri ale vaccinurilor pentru Sars-Cov-2

Noua tulpina coronavirus. Care este primul simptom
Noua tulpina coronavirus. Care este primul simptom

Noua tulpina coronavirus. Rezistența la vaccin

Un studiu realizat de departamentul de sănătate publică din Marea Britanie a constatat că o singură doză de vaccin AstraZeneca sau Pfizer a redus riscul unei persoane de a dezvolta simptome COVID-19 cauzate de varianta Delta cu 33%, comparativ cu 50% pentru varianta Alpha”, anunță publicația, arătând că tulpina Delta poate infecta persoane vaccinate cu o singură doză.

Deci, noua tulpină de coronavirus (Delta) se răspândește mai repede, vaccinurile au o rezistență mai redusă, mai ales dacă schema de vaccinare nu e completă, cele mai afectate fiind persoanele neimunizate, care fac forme grave de boală și pot muri.

De exemplu, în Marea Britanie s-a constat că, deși mai multe persoane vaccinate s-au infectat cu noua tulpină, cele mai multe dintre ele nu au făcut forme grave de boală și nu au fost internate în spital.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si