O nouă tulpină de coronavirus, depistată în Japonia. Lumea, în stare de alertă
Situația se complică în privința noilor mutații de coronavirus. După noile tulpini descoperite în Africa de Sud și Marea Britanie, care i-a pus pe jar pe oamenii de știință, acum a fost depistată o altă mutație de SARS-COV-2.
Author: Razvan Ilie duminică 10 ianuarie 2021 , 16:56
Patru persoane care au sosit la Tokyo din Brazilia au fost confirmate cu o nouă variantă a coronavirusului, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din Japonia, informează DPA. Cei patru pasageri au călătorit din Amazonas, Brazilia, şi au aterizat pe Aeroportul Haneda din Tokyo la data de 2 ianuarie. Ei au stat în carantină în aeroport şi au prezentat rezultate pozitive, a indicat ministerul.
Noua tulpină de coronavirus, diferită de cele din UK și Africa de Sud
Takaji Wakita, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, a declarat că varianta este diferită de noile tulpini de coronavirus care s-au răspândit din Marea Britanie şi Africa de Sud, însă prezintă unele similarităţi cu acestea, potrivit Kyodo News.
Institutul a precizat că în prezent nu există dovezi că noua tulpină ar fi mai contagioasă, scrie Agerpres.
Ce simptome au prezentat cei infectați în Japonia
Dintre cele patru persoane, un bărbat de 40 de ani a fost internat după ce dificultăţile de respiraţie pe care le acuza s-au agravat. O femeie de 30 de ani a acuzat durere în gât şi dureri de cap, iar un adolescent de sex masculin a prezentat febră. O adolescentă nu a prezentat simptome, a indicat ministerul.
Ministerul a raportat, de asemenea, că a detectat trei noi cazuri de persoane confirmate cu tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie, considerată mai contagioasă.
Japonia, printre statele care nu se grăbesc să înceapă vaccinarea
State precum Australia, Noua Zeelandă, Taiwan, Japonia şi Coreea de Sud nu vor începe încă vaccinarea, pentru a vedea cum reacţionează alte populaţii la administrarea medicamentului, scrie The Guardian.
Întârzierea este deliberată. Milioanele de oameni care sunt deja vaccinaţi împotriva Covid-19 vor oferi date valoroase acelor ţări care au decis să aştepte mai multe informaţii despre vaccin, eficacitatea acestuia şi efectele secundare, înainte de a-l administra către populaţiile vulnerabile şi publicul larg.
Aceste state care deţin unele dintre cele mai de invidiat sisteme de sănătate din lume, inclusiv Australia, Noua Zeelandă, Japonia şi Coreea de Sud, nu vor începe să administreze vaccinul anti-Covid până la sfârşitul lunii februarie sau chiar mai târziu de atât.