Patru cazuri de contaminare cu varianta britanică a noului coronavirus SARS-CoV-2 au fost diagnosticate la Madrid, pentru prima oară în Spania, a anunţat sâmbătă Guvernul regional, relatează AFP.

Este vorba despre persoane care au sosit recent din Regatul Unit, a precizat, într-o conferinţăde presă, numărul doi în serviciie de sănătate ale regiunii, Antonio Zapatero.

Un caz a fost anunţat sâmbătă în Franţa, un bărbat asimptomatic care a venit recent din Marea Britanie, primul caz de contaminare cu varianta britanică a SARS-Cov-2 pe teritoriul francez.

Citeste si: O nouă mutație a coronavirusului a apărut în Africa de Sud

Situație dramatică și în România, din cauza virusului COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat sâmbătă 1.287 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 85 de persoane au murit, numărul total al deceselor fiind 15.108 de la debutul pandemiei. La ATI sunt internaţi 1.210 pacienţi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Virusul Covid-19 surprinde din nou. O nouă variantă mai infecțioasă atacă planeta

noua tulpină covid în spania
Noua tulpină COVID-19 a ajuns în Spania.[Sursa foto: PixaBay]

”Până astăzi, 26 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 613.760 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  536.332 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.387

cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, transmit autorităţile.

Cele mai multe cazuri noi sunt în Ilfov- 214, urmat de Bucureşti- 184, Cluj- 145 şi Galaţi- 132, în celelalte judeţe, numărul cazurilor noi situându-se sub 100.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile raportate la 1.000 de locuitori are cea mai mare valoare în Ilfov, unde a scăzut sub 6- 5,95, urmat de Bucureşti- 4,27. celelalte judeţe având valori sub 4 ale acestui indicator.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si