Țara care părea să fi scăpat de epidemia de Covid-19 în urmă cu mai multe săptămâni, după o campanie de vaccinare rapidă care a permis ieşirea din carantină a populaţiei și chiar renunțarea la mască, pare să se confrunte cu o agravare a situaţiei epidemiologice în anumite regiuni din ţară şi se îndreaptă către noi măsuri restrictive.

Citeste si: Medicul Adriana Pistol susține că transmiterea variantei Delta va fi una necontrolată

Varianta Delta se extinde rapid

Bilanţul mediu al cazurilor de Covid în Israel a crescut, în mod foarte îngrijorător, la peste 3.500 în ultima săptămână, din cauza răspândirii variantei Delta a SARS-CoV-2, informează News.ro. 

Potrivit The Times of Israel, premierul israelian Naftali Bennett le-a spus mai multor colaboratori că este posibilă o carantină în timpul următoarelor sărbători evreieşti- Rosh Hashanah, Yom Kippur şi Sukkot, în septembrie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Valul 4, combatut cu "Vom vedea"

„Încercăm să facem totul să nu ajungem acolo"

„Încercăm să facem totul să nu ajungem acolo, dar dacă ajungem într-o situaţie în care sistemul este tensionat încât să ne temem de prăbuşirea acestuia, nu vom avea de ales”, a avertizat la rândul său directorul general de la Ministerul Sănătăţii, Nachman Ash.

Autorităţile le-au cerut israelienilor, în ultimele săptămâni, să nu călătorească în străinătate, iar începând de la 16 august călători din ţări aflate pe o listă lărgită este necesar să se izolee înainte de sosirea în Israel, potrivit i24news.

Un „paşaport verde” local este necesar, de asemenea, în vederea accesului în mai multe locuri din țara din Orientul mijlociu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si