China a înregistrat 103 contaminări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore, au anunţat luni autorităţile sanitare, relatează Reuters.

COVID-19 face ravagii din nou în China

Comisia Naţională chineză a Sănătăţii precizează într-un comunicat că a înregistrat 85 de contaminări locale cu noul coronavirus- dintre care 82 în provincia Hebei.

Citeste si: Lockdown până la sfârșitul lunii ianuarie. Unde a fost adoptată măsura?

noua tulpină sars cov-2 în China
Noul coronavirus face dezastru în China.[Sursa foto: PixaBay]

Alte 18 cazuri reprezintă persoane care au venit din străinătate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Noua tulpină de coronavirus a ajuns în România. A fost depistată la o femeie care nu a călătorit în afara ţării

În total, 87.536 de contaminări cu noul coronavirus au fost raportate oficial în China continentală, potrivit Comisiei.

Bilanţul total al morţilor din cauza covid-19 este de 4.634. Niciun deces nu a mai fost raportat de sâmbătă.

Situația se complică în privința noilor mutații de coronavirus. După noile tulpini descoperite în Africa de Sud și Marea Britanie, care i-a pus pe jar pe oamenii de știință, acum a fost depistată o altă mutație de SARS-COV-2.

Patru persoane care au sosit la Tokyo din Brazilia au fost confirmate cu o nouă variantă a coronavirusului, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din Japonia, informează DPA. Cei patru pasageri au călătorit din Amazonas, Brazilia, şi au aterizat pe Aeroportul Haneda din Tokyo la data de 2 ianuarie.

Ei au stat în carantină în aeroport şi au prezentat rezultate pozitive, a indicat ministerul.

Takaji Wakita, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase, a declarat că varianta este diferită de noile tulpini de coronavirus care s-au răspândit din Marea Britanie şi Africa de Sud, însă prezintă unele similarităţi cu acestea, potrivit Kyodo News.

Institutul a precizat că în prezent nu există dovezi că noua tulpină ar fi mai contagioasă, scrie Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si