O veste care părea încurajatoare pentru angajați ridică semne de întrebare cu privire la deciziile luate la Palatul Victoria: valoarea tichetelor de masă crește din octombrie cu doar 4 bani!

Citește și: Se schimbă din nou legea pensiilor. Cine ar putea primi bani în plus pe ultima sută de metri. "Vorbim de 200.000 de beneficiari"

Potrivit actului normativ pe care Guvernul se pregătește să îl adopte, valoarea maximă stabilită pentru sfârșitul anului în curs și primele două luni din 2025 este 40,04 lei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Până în prezent valoarea maximă a bonurilor de masă era de 40 de lei- deci majorarea este de doar 4 bani. 

Tichetele de masă, valoare înghețată pentru începutul anului 2025

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a precizat că valoarea nominală indexată a unui tichet de masă va intra în vigoare din octombrie 2024 și se va aplica și pentru primele două luni din 2025.

Aproximativ trei milioane de angajați români primesc tichete de masă în prezent. Un angajat primește aproximativ 20 de tichete pe lună.

Ultimele două majorări ale tichetelor de masă au avut loc la 1 august 2023, de la 30 de lei la 35 de lei, și la 1 ianuarie 2024, până la 40 de lei. 

Este surprinzător că valoarea acestor tichete a rămas neschimbată în 2024 și chiar în primul trimestru din 2025, în condițiile în care prețul alimentelor cât și al utilităților au crescut semnificativ. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si