Noua variantă de coronavirus, descoperită în Franța, în zona Marsilia, a fost denumită IHU de echipa de cercetători. Vestea bună este că ea nu a reușit până acum să intre în competiție cu varianta Omicron, responsabilă de peste 60% dintre noile îmbolnăviri cu COVID din țara vest europeană, potrivit Daily Mail.

Citeste si: Valul Omicron, devastator în SUA. A fost depășit recordul absolut de 1 milion de infectări pe zi

Noua variantă IHU are 46 de mutații a fost importată din Camerun 

Noua variantă de coronavirus are 46 de mutații despre care se crede că o fac mai rezistentă la vaccin și mai infecțioasă decât virusul original. Aproximativ 12 cazuri au fost depistate până acum în apropiere de Marsilia, primul fiind legat de călătoria în țara africană Camerun.

Potrivit sursei citate, există puține semne că noua tulpină depășește varianta dominantă Omicron, care acum reprezintă mai mult de 60% din cazuri în Franța.

Citeste si: Alexandru Rafila: Când începe creșterea galopantă de infectări din valul 5. "Am spus 15 ianuarie, dar nu sunt clarvăzător"

Tulpina a fost descoperită de către cadre universitare de la IHU Mediterranee Infection pe data de 10 decembrie, dar nu s-a răspândit rapid de atunci.

Noua variantă de coronavirus nu a fost depistată în alte țări sau etichetată ca o variantă aflată sub investigație de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie a scăpat de cancer dar a murit din cauza COVID-19 după prietena ei nu i-a spus că e infectată

Profesorul Philippe Colson, șeful echipei de cercetători care a descoperit tulpina, a declarat: „Avem într-adevăr mai multe cazuri ale acestei noi variante în zona geografică Marsilia. Am numit-o „varianta IHU”, a spus omul de știință francez.

"Este o rudă îndepărtată a lui Omicron"

Varianta a fost denumită B.1.640.2 iar descoperirea ei a fost anunțată într-o lucrare postată pe medRxiv. Până acum, descoperirea nu a fost publicată într-o publicație academică, relatează Daily Mail.

Oamenii de știință spun că descendența este diferită genetic de B.1.640, despre care se crede că a apărut în Republica Democratică Congo în septembrie.

Citeste si: Spania confirmă primele cazuri de „Flurona”, infectarea în același timp cu gripă și Coronavirus

Testele arată că tulpina poartă mutația E484K despre care se crede că o face mai rezistentă la vaccinuri. Are, de asemenea, mutația N501Y – văzută pentru prima dată pe varianta Alpha – despre care experții cred că o poate face mai transmisibilă.

Noua variantă este o rudă îndepărtată a lui Omicron, despre care oamenii de știință spun că probabil a evoluat dintr-un virus mai vechi.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Oamenii de știință spun în lucrarea lor: „Aceste observații arată încă o dată impredictibilitatea apariției noilor variante SARS-CoV-2 și introducerea lor din străinătate".

„Este evidentă dificultatea de a controla o astfel de introducere și răspândirea ulterioară”.

Franța are o bună supraveghere pentru variantele de Covid, ceea ce înseamnă că orice nouă tulpină mutant este detectată rapid.

Franța are o bună supraveghere pentru variantele de Covid, ceea ce înseamnă că orice nouă tulpină mutant este detectată rapid.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si