Close sidebar
Close sidebar

O nouă variantă de coronavirus, cu 46 de mutații, descoperită în Franța. „Varianta IHU”, rezistentă la vaccin, a fost importată din Camerun

O nouă variantă de coronavirus a fost descoperită în Franța, potrivit oamenilor de știință francezi. Tulpina mutantă are 46 de mutații despre care se crede că o fac mai rezistentă la vaccin, dar și mai infecțioasă decât virusul original.

Sorin Negru,

Noua variantă IHU de coronavirus - 12 cazuri au fost depistate până acum în apropiere de Marsilia, primul caz fiind legat de călătoria în țara africană Camerun.


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Noua variantă de coronavirus, descoperită în Franța, în zona Marsilia, a fost denumită IHU de echipa de cercetători. Vestea bună este că ea nu a reușit până acum să intre în competiție cu varianta Omicron, responsabilă de peste 60% dintre noile îmbolnăviri cu COVID din țara vest europeană, potrivit Daily Mail.

Citeste si: Valul Omicron, devastator în SUA. A fost depășit recordul absolut de 1 milion de infectări pe zi

Noua variantă IHU are 46 de mutații a fost importată din Camerun 

Noua variantă de coronavirus are 46 de mutații despre care se crede că o fac mai rezistentă la vaccin și mai infecțioasă decât virusul original. Aproximativ 12 cazuri au fost depistate până acum în apropiere de Marsilia, primul fiind legat de călătoria în țara africană Camerun.

Potrivit sursei citate, există puține semne că noua tulpină depășește varianta dominantă Omicron, care acum reprezintă mai mult de 60% din cazuri în Franța.

Citeste si: Alexandru Rafila: Când începe creșterea galopantă de infectări din valul 5. "Am spus 15 ianuarie, dar nu sunt clarvăzător"

Tulpina a fost descoperită de către cadre universitare de la IHU Mediterranee Infection pe data de 10 decembrie, dar nu s-a răspândit rapid de atunci.

Noua variantă de coronavirus nu a fost depistată în alte țări sau etichetată ca o variantă aflată sub investigație de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: O femeie a scăpat de cancer dar a murit din cauza COVID-19 după prietena ei nu i-a spus că e infectată

Profesorul Philippe Colson, șeful echipei de cercetători care a descoperit tulpina, a declarat: „Avem într-adevăr mai multe cazuri ale acestei noi variante în zona geografică Marsilia.

Am numit-o „varianta IHU”, a spus omul de știință francez.

"Este o rudă îndepărtată a lui Omicron"

Varianta a fost denumită B.1.640.2 iar descoperirea ei a fost anunțată într-o lucrare postată pe medRxiv. Până acum, descoperirea nu a fost publicată într-o publicație academică, relatează Daily Mail.

Oamenii de știință spun că descendența este diferită genetic de B.1.640, despre care se crede că a apărut în Republica Democratică Congo în septembrie.

Citeste si: Spania confirmă primele cazuri de „Flurona”, infectarea în același timp cu gripă și Coronavirus

Testele arată că tulpina poartă mutația E484K despre care se crede că o face mai rezistentă la vaccinuri. Are, de asemenea, mutația N501Y – văzută pentru prima dată pe varianta Alpha – despre care experții cred că o poate face mai transmisibilă.

Noua variantă este o rudă îndepărtată a lui Omicron, despre care oamenii de știință spun că probabil a evoluat dintr-un virus mai vechi.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Oamenii de știință spun în lucrarea lor: „Aceste observații arată încă o dată impredictibilitatea apariției noilor variante SARS-CoV-2 și introducerea lor din străinătate".

„Este evidentă dificultatea de a controla o astfel de introducere și răspândirea ulterioară”.

Franța are o bună supraveghere pentru variantele de Covid, ceea ce înseamnă că orice nouă tulpină mutant este detectată rapid.

Franța are o bună supraveghere pentru variantele de Covid, ceea ce înseamnă că orice nouă tulpină mutant este detectată rapid.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI